Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Ik schaam me voor de hoeveelheid geld die ik verdien.

 

In het artikel licht Polman zijn ideaalbeeld voor de grote bedrijven toe: We zouden niet gedreven moeten worden door ons salaris, maar door de waarden waar wij en het bedrijf voor staan. Het streven van Polman voor Unilever is om een grote omzet en minder milieuvervuiling samen te laten gaan. De vraag is of meer omzet nog mogelijk is en of meer omzet en duurzaamheid wel echt samen gaan. Unilever kan niet ontkennen dat zij problemen hebben gehad met het ethische beleid. In 2010 maakten ‘Behind the Brands’ en SOMO duidelijk dat Unilever theeplukkers uit Kenia en India niet goed betaalden en onzorgvuldig met de kwikverontreiniging in Zuid-India omging.

Polman streeft naar meer vertrouwen in bedrijven. Door dit vertrouwen terug te winnen wil hij banen binnen deze sector weer aantrekkelijk maken voor jonge mensen die zoekend zijn naar een baan. “Als we in staat zijn het beste en slimste te bereiken, weet ik zeker dat we onze bedrijven draaiende kunnen houden in deze zeer moeilijke omgeving.”

Lees het volledige interview in de Washington Post

[[{“fid”:”36913″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“style”:”height:72px; width:581px”,”class”:”file-default media-element”}}]]

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief