Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Professional Rebel spreekt tweewekelijks inspirerende ondernemers. De lessen die we leren uit deze gesprekken, verzamelen en delen we op ons blog. OneWorld daagt ons uit om verder te kijken, en ondernemers in het buitenland te spreken. Professionals die de status quo op zijn kop zetten en zo situaties ter plekke verbeteren. Ditmaal leert Rebel Linda Vermaat van Valery Colong uit Kameroen.

The Basics
Wie: Valery Colong
Waar: Kameroen
Wat: AGRO-HUB, een boerencoöperatie.
Leeftijd: 29 jaar

Waarom spreken wij Valery?
Omdat Valery de omstandigheden voor boeren verbetert. Hij verhoogt hun toegang tot relevante informatie. Dit doet hij door de sms- en twitterservice AGRO-HUB. Met deze mobiele service hebben boeren toegang tot de informatie van de internationale markt. Elke dag checken ze wat de dagprijs is voor een kilo van hun product. Hierdoor kunnen zij zelf bepalen wat hun prijs die dag wordt. Ook zorgt Valery ervoor dat de producten van de boeren langer vers en schoon blijven in de moderne winkel van AGRO-Hub.

Wat heeft Linda van Valery geleerd?
Ondanks tegenslag blijft Valery optimistisch. De pilot van de AGRO-HUB verliep voorspoedig totdat het regenseizoen aanbrak, waardoor de oogst slecht verliep. Daarbij hadden ze geen beschikking meer over hun pand. Hoe dan ook blijft Valery positief. Hij gelooft sterk dat zowel boeren als consumenten in Kameroen behoefte hebben aan zijn initiatief. Nu openen ze binnenkort hopelijk een nieuw pand. Hij komt er wel.

Opmerkelijk
Naast het verspreiden van verkoopinformatie en het bieden van een alternatief voor de markt organiseert AGRO-HUB ook avonden waarop boeren hun kennis delen. Kennis over zaden, zaaien en oogsten. Op deze manier wil hij de algehele situatie van boeren verbeteren.

Valery’s top 3 inspiratiebronnen:

1. Youtubefilmpje Lead India – The Tree. Waarom? “Eén persoon kan geen verandering brengen, maar met z’n allen kunnen we het wel. Echter eentje moet beginnen.”

[[{“fid”:”28849″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”attributes”:{“height”:”327″,”width”:”581″,”alt”:”Lead India – The Tree”,”class”:”media-element file-file-styles-artikel-volle-breedte”}}]]

2. TEDx Talk van marketinggoeroe Seth Godin. Waarom? “Niemand is geboren als een ervaren verkoper. Maar dit is wel een eigenschap die je kunt ontwikkelen. Door middel van dit soort filmpjes verbeter ik mijn marketingstrategie.”

3. Boek Rich dad, poor dad van Richard Kiyosaki (2011).  Waarom? “Een boek vol leerzame tips over het pakken van kansen. Dit boek heeft mij op het idee gebracht om te gaan ondernemen in plaats van een baan in loondienst te nemen.

 

Over de auteur

Linda Vermaat is mede-oprichter van Professional Rebel, een jong creatief adviesbureau dat innovatie stimuleert door 'professional …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief