Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Professional Rebel spreekt tweewekelijks inspirerende ondernemers. De lessen die we leren uit deze gespreken, verzamelen en delen we op ons blog. OneWorld daagt ons uit om verder te kijken, en ondernemers in het buitenland te spreken. Professionals die de status quo op zijn kop zetten en zo situaties ter plekke verbeteren. Deze week leert Rebel Linda Vermaat van Jacqueline van den Ende uit de Filippijnen.

The Basics
Wie: Jacqueline van den Ende
Waar: Filippijnen
Wat: oprichter van Lamudi: online real estate platform
Leeftijd: 29 jaar

Waarom spreken wij Jacqueline?
Omdat zij een revolutie wil bewerkstelligen in de makelaarsmarkt op de Filipijnen. Veel makelaars zijn onbetrouwbaar, waardoor er veel wantrouwen is en de markt op slot zit. Hier is het de norm dat één huis bij verschillende makelaars voor een verschillend bedrag wordt aangeboden. Jacqueline wil een verbetering door meer transparantie in de makelaarsmarkt. Zoals haar bedrijf Lamudi omschrijft: one house, one listing, one website.

Wat heeft Linda van Jacqueline geleerd?
Probeer zoveel mogelijk uit, juist dan kom je erachter waar je goed in bent. Dit ligt samen met waar je plezier uit haalt. Vraag jezelf af: wanneer heb ik een lach op mijn gezicht? Deze les heeft Jacqueline zeker zelf toegepast. Zo heeft zij een bioscoop gerund, is ze naar Polen gelift, heeft ze het consultancybureau De Kleine Consultant opgezet, was een jaar lang voorzitter bij Aiesec en stond zij aan de start van het netwerk Rot.Jong.

Opmerkelijk
Het hoogst haalbare voor Jacqueline is het opzetten van bedrijven en projecten, die –  zonder haar directe bemoeienis – blijven voortbestaan. Opzetten vindt ze te gek, maar uitbouwen en structuur in de organisatie brengen is niet haar ding. Dan wordt het voor haar tijd om door te gaan naar iets nieuws.

Jacqueline’s top 3 inspiratiebronnen:

  1. Boek The Lean Startup. Waarom? Dit boek geeft mij concrete handvaten. Ga op zoek naar data en gebruik dit om continue mijn product te testen. Zo heb ik korte lijntjes en kan ik zien hoe ik mijn bedrijf kan verbeteren.
  2. Boek Outliers. Waarom? Malcom Gladwell spreekt over de 10.000 uren regel. Zodra je ergens 10.000 uren aan besteed ben je een expert. Volgens mij is de factor talent overrated. Met volhardenheid & doorzettingsvermogen is alles mogelijk.
  3. Britse zakenman Richard Branson. Waarom? Al zijn ideeën combineert hij met lol en inspiratie dat is te gek. Misschien beetje raar om te zeggen, maar ik wil later net als hij een beroepsavonturier worden.

Over de auteur

Linda Vermaat is mede-oprichter van Professional Rebel, een jong creatief adviesbureau dat innovatie stimuleert door 'professional …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief