Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Professional Rebel spreekt tweewekelijks inspirerende ondernemers in het buitenland. De lessen die we leren uit deze gesprekken, verzamelen en delen we hier, in 'Groetjes uit….'. Deze week leert Rebel Linda Vermaat van: Gabriel Vidolin uit Brazilië.

The Basics
Wie: Gabriel Vidolin
Leeftijd: 25 jaar
Waar: São João da Boa Vista, Brazilië
Wat: Gabriel is eigenaar van Oleao Vermelho, een heel erg klein restaurantje, met experimentele slowfood-gerechten gemaakt van lokale producten.

Waarom spreken wij Gabriel?
Omdat hij de foodscène in zijn land Brazilië wil verbeteren. Hij nam ontslag bij het met drie sterren bekroonde restaurant El Bulli om een eigen restaurant in Brazilië te beginnen. Hier wil hij mensen met echt eten in aanraking brengen. Een alternatief voor de steeds groter wordende fastfood cultuur. Hij koos voor zijn geboorteland in plaats van een carrière bij de beste restaurants in Europa.

Wat heeft Linda van Gabriel geleerd?
Trek je op aan negatief respons op jouw idee! Toen Gabriel vertelde over zijn plannen om een eigen restaurant te beginnen, kreeg hij ook negatieve reacties. Hij kwam erachter dat mensen hard kunnen zijn als je jouw droom deelt. Hij had dan ook nog helemaal niets. Geen geld. Geen spullen. Enkel een idee. En werd ook op dat idee uitgelachen. Toch wist hij dat hij goed zat, en ging door die negatieve reacties juist harder werken. "Everything that brings me down is making me fly!"

Opmerkelijk?
Gabriel doet alles zelf. Het allerbelangrijkste is volgens hem je product en wat jij daarmee kan doen. Hij werkt samen met lokale boeren,  (onder andere zijn ouders. ) uit de omgeving. Daarnaast verbouwt hij kruiden en fruit in zijn eigen moestuin en kas. Bekijk dit filmpje voor foto’s van het eten. Leuk weetje is dat hij in het restaurant, naast het eten, ook de meubels maakt!

Gabriel’s top 3 inspiratiebronnen:

  1. Documentaire Entre les Bras van Paul Lacoste (2012). "Mooie documentaire waarin je ziet hoe de Franse chef Michel Bras zijn restaurant overgeeft aan zijn zoon."
  2. Documentaire The Artist is Present (2012). Ik vind kunstenaar Marina Abramovic briljant. Koken is voor mij een vorm van kunst. Je uit je creativiteit door het maken van gerechten."
  3. Boek A natural science of cooking van Andoni Luis Aduriz (2012). "Andoni Aduriz van restaurant Mugaritz beschrijft hoe je kunt leren van jouw fouten. Hij is zo’n groot chef, maar tegelijkertijd zo nederig. Daar kan ik echt van leren."

Over de auteur

Linda Vermaat is mede-oprichter van Professional Rebel, een jong creatief adviesbureau dat innovatie stimuleert door 'professional …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief