Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Goed nieuws voor bewuste ondernemers: de Milieulijst 2013 maakt duurzaam investeren makkelijker. De mogelijkheden voor belastingaftrek rondom recycling en het gebruik van hernieuwbare grondstoffen wordt in 2013 uitgebreider dan in de voorgaande jaren. Met de jaarlijks uitkomende Milieulijst proberen de ministeries van Financiën en Infrastructuur & Milieu ondernemers te stimuleren milieuvriendelijk  te werk te gaan. Met andere woorden: hoe duurzamer  je onderneemt, hoe  meer belastingvoordeel je ten deel valt.

De milieulijst 2013 is op een aantal onderdelen vereenvoudigd. Zo moesten voorheen alle vennoten uit een vennootschap aanvraag doen voor belastingaftrek, maar in 2013 is één gezamenlijke melding voldoende. Daarnaast wordt er geen onderscheid meer gemaakt in omschrijvingen voor duurzame gebouwen, aangezien dit in voorgaande jaren leidde tot veel verwarring.

Wel is de lijst op een aantal punten aangescherpt. Wie duurzame stallen of kassen via de belasting wil aftrekken moet aan strengere voorwaarden voldoen dan voorheen en ook de eisen aan mobiele machines zijn strenger geworden.

Lees verder bij Biobased Economy

Foto: cc

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief