Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

‘Je moet snel kunnen beslissen’

Jennifer MacCann werkt sinds eind juni voor Oxfam Novib in Jeruzalem als humanitair crisismanager voor de bezette Palestijnse gebieden en Israël.

Je bent Australische. Hoe ben je bij de Nederlandse Oxfam Novib in Jeruzalem terecht gekomen?
“Ik zocht op internet naar banen in internationaal crisismanagement en vond deze vacature. Ik wilde graag bij Oxfam werken, omdat ze mensen helpen en daarbij waardigheid en respect hoog in het vaandel hebben staan. Jeruzalem fascineert me vanwege het hardnekkige conflict in dit gebied en de geschiedenis van de stad.”

Wat doe je?
“Ik bereid bewoners en organisaties voor op noodsituaties. We plannen evacuatieroutes, zorgen voor opslag van water en voedsel, of regelen slaapplaatsen. Ook brengen we bewoners en organisaties met elkaar in contact zodat ze goed voorbereid zijn op een oorlog of aardbeving, en de gevolgen minder ernstig zijn. Je moet voor dit werk flexibel zijn en snel kunnen beslissen, benaderbaar zijn, en je vooral ook kunnen inleven in andere denkwijzen.”

Waar werkte je hiervoor?
“In Mauritanië, waar ik op het platteland zwangere vrouwen, gehandicapten, families met jonge kinderen en boeren hielp hun leven weer op te bouwen na de droogte van 2012, die veel oogsten en kuddes heeft verwoest.”

Hoe houd je deze baan vol?
“Door op tijd te ontspannen. Ik sport en hou van koken. Ik kan niet wachten tot ik weet hoe ze die heerlijke humus hier maken! En ik heb het geluk dat mijn man, die ook in dit vak werkt, met me mee is gekomen.”

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500