Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De internationale financieringsorganisatie The Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria bestaat tien jaar. Volgens het fonds zijn er meer dan 7,5 miljoen levens gered door de financiële ondersteuning van preventie- en behandelingsprogramma’s voor AIDS, tuberculose en malaria.

In januari 2002 is The Global Fund begonnen met het verzamelen van donaties van regeringen en bedrijven. Inmiddels is er in totaal zo’n 22 miljard dollar ingezameld voor programma’s in meer dan 150 landen. Zo’n vijftig landen hebben bijgedragen aan het fonds.

Toch is er niet echt reden voor een feestje. Het fonds heeft in november aangekondigd de aankomende fondsenronde te annuleren en dat er geen nieuwe leningen worden verstrekt tot 2014. De wereldwijde economische crisis heeft geresulteerd in een sterke daling van donaties. Volgens officials is het merendeel van de 8 miljard dollar aan verwachte donaties van dit jaar nodig om bestaande leningen te vernieuwen. Hierdoor is er geen geld beschikbaar voor nieuwe leningen.

Lees meer bij Voice of America
Foto (cc)

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief