Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De opleiding zal voornamelijk gericht zijn op: basisverbindingen maken, materialen- en gereedschapskennis, veilig werken met machines, eenvoudige werkstukken maken, eenvoudige schetsen en vaktekeningen.De opleiding is bestemd voor jongeren in de 3de en 4de klas. Het is de bedoeling om in de toekomst een tweejarige vervolgopleiding timmeren/meubelmaken op te zetten.

Vereisten:- beheersing van het houtvak: minimaal BOL of BBL-opleiding, niveau 3 of 4 of de vroegere Middelbare Technische School-opleiding of een vak met een langere technische opleiding met veel praktervaring;

– voldoende kennis van de engelse taal;

– leuk vinden om met jongeren te werken;

– een open houding t.a.v. religie (de school is Rooms Katholiek);

– deelnemen aan een voorbereidingsweek van 13 t/m 16 juli 2009.

De werkzaamheden bestaan uit het opzetten van de cursus (in samenspraak met een gepensioneerd meubelmaker in Nederland), en les geven in houtbewerken: kennisoverdracht d.m.v. theorie en praktijk. Ervaring als leraar is niet een vereiste, maar dit project kan een opstap zijn om in Nederland les te gaan geven in houtbewerking.

De beschikbaarheid is voor een periode van minimaal drie-vier maanden, maar liefst zes maanden of langer, vanaf augustus/september 2009. Je betaalt zelf de vliegreis, visum, en eventuele inentingen en verzekeringen. Het verblijf is gratis: er zijn gastenkamers met de mogelijkheid van een eigen eigen keuken. De maaltijden kunnen ook gebruikt worden met de jongens op school of in het internaat. In Davao district heerst geen malaria.

In september is enkele weken een gepensioneerd leraar houtbewerken aanwezig, die je wegwijs kan maken op het poject en kan adviseren.

Als je interesse hebt in deze vrijwilligersbaan dan kun je je brief met motivatie en CV – uiterlijk 31 maart 2009 – mailen aan rik.thijssen@jongerenenmissie.nl, of per post: Jongeren & Missie, Walpoort 12, 5211 DK  ‘S HERTOGENBOSCH.

Info: (073) 6130715

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief