Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Vanaf vandaag kun je via een speciale website solliciteren naar vacatures rondom de strijd tegen het dodelijke ebola-virus in West-Afrika.  Het gaat om de werving van zowel medische hulpverleners als logistiek personeel en managers.

Hulpverlening onmisbaar
Via de website, een initiatief van Save the Children en het ministerie van Buitenlandse Zaken, hoopt minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) de juiste mensen zo snel mogelijk op de juiste plek te krijgen. “De gezondheidszorg in de getroffen landen is ingestort door de uitbraak van ebola. De inzet van goed opgeleid medisch personeel en andere hulpverleners is dan ook onmisbaar in de aanpak van deze ramp”, aldus de minister.

Kandidaten met de juiste technische vaardigheden en ervaring worden uitgezonden naar Sierra Leone, Liberia, Guinee en Mali om daar voor vier weken of langer aan de slag te gaan bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) of een Nederlandse ngo.

Pim Kraan, directeur van Save the Children, roept geïnteresseerden op snel te solliciteren. “’We hebben nu de kans om grip te krijgen op de situatie. Hele gemeenschappen zijn ontwricht en de reguliere gezondheidszorg is volledig lamgelegd. Langetermijninvesteringen, waaronder de inzet van medisch personeel, zijn dus noodzakelijk.”

Ebola-actie
Het initiatief wordt ondersteund door de Samenwerkende Hulporganisaties, die op 5 november Giro555 openden om geld in te zamelen voor de strijd tegen het virus. Inmiddels is  meer dan 2,5 miljoen euro  opgehaald. Aanstaande zaterdag begint de nationale actieweek ‘Stop de ebola-ramp’. 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief