Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Lisa Kappetijn liep de afgelopen vijf maanden stage bij OneWorld Marketing & Communicatie en draagt nu graag het stokje over aan de volgende student.

Mijn stage bij OneWorld was heel bijzonder. Het voelde als een eerste, korte baan en heeft me inzicht gegeven in het werkende leven op een redactionele en NGO-achtige werkplek. Tijdens de lunchpauzes, vaak in de zon op het balkon, heeft iedere wereldverbeterende OneWorld'er wel iets te vertellen.

Bij OneWorld kun je met ieder idee aankomen

Zoveel vrijheid bij het invullen van mijn dagen verwacht ik niet snel weer. Bij OneWorld kun je met ieder idee aankomen, waarop de mensen van de redactie vaak reageerden met 'Leuk idee, ga maar doen'. Zo heb ik nagedacht over het promoten van artikelen via Facebook, heb ik onze Instagram onder handen genomen en magazines verspreid onder studentenverenigingen. Ook heb ik twee artikelen mogen schrijven: één over een niet-zo-duurzaam festival en een demonstratieverbod in Rusland

Naast het werk op de redactie waren er ook leuke uitstapjes buiten de deur, zoals de inspirerende OneWorld mediacafés waar ik namens OneWorld in gesprek kon met lezers of de lancering van een campagne van Plan Nederland. Daar ontmoette ik Neelie Kroes.

Elke dag is anders

Als marketing en communicatie stagiair heb je een vast takenpakket, waarbij je je bezighoudt met het bereiken van de community, de (toekomstige) OneWorld-lezers dus. Hoe je die taken invult mag je zelf weten. Daarnaast mag je eigen ideeën uitwerken en ben je een manusje-van-alles voor iedereen die hulp nodig heeft. Oftewel: iedere dag de afgelopen vijf maanden was anders!

Ook marketing en communicatie stagiair worden? Vanaf september ga ik weer studeren en heeft OneWorld een vacature, zie de OneWorld Vacaturebank

Over de auteur

Lisa Kappetijn is stagiair Marketing bij OneWorld en student International Development Studies in Utrecht. 
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief