Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Martine Jeths werkt sinds kort als programmamedewerker water, sanitatie en hygiëne bij Simavi. Ze werkt samen met partners in Kenia en Malawi.

Hoe ben je bij Simavi terecht gekomen?
“Mijn contract liep af en ik zag dat Simavi een vacature had die perfect aansloot bij mijn drijfveren: WASH (water, sanitatie en hygiëne). Simavi heeft een integrale aanpak en werkt, naast hun inzet voor toegang tot veilig drinkwater en schone wc’s, ook aan voorlichting en goede hygiëne.”

Wat deed je hiervoor?
“Na mijn studie tropisch landgebruik met de specialisatie irrigatie en waterbouwkunde ging ik aan de slag bij IRC International Water and Sanitation Centre. Ik onderzocht hoe drinkwater en sanitaire voorzieningen in Ethiopië verbeterd kunnen worden. Bij mijn tweede baan, bij de RAIN Foundation, lag de nadruk op het bevorderen van regenwateropvang.”

Waarom kreeg jij de baan?
“Mijn werkervaring gaf me een voorsprong. Ik was gespecialiseerd in het thema en kende al mensen binnen Simavi. Nu ben ik verantwoordelijk voor het contact met lokale partnerorganisaties. Ik beoordeel hun programma’s op hun bijdrage aan structurele verbeteringen, schrijf rapporten voor onze geldschieters en discussieer over projectstrategieën in Kenia en Malawi.”

Heb je tips voor mensen met dezelfde ambitie als jij?
“Doe werkervaring op, dat kan ook als stagiair of vrijwilliger, zodat je inzicht krijgt in een organisatie. Verdiep je inhoudelijk in de branche en netwerk actief.”

Over de auteur

Genna Bostelaar is een Nederlandse journalist. In 2013 liep ze stage bij OneWorld. Op dit moment schrijft ze voor Young & Fair, een …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500