Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Een bosje bloemen, een ontbijtje op bed of een klein cadeautje, het hoort allemaal bij Moederdag. Maar is het niet veel leuker en logisch om op Moederdag ook een beetje aan andere moeders te denken?

Afrikaanse rozen
Vele handjes van Afrikaanse moeders plukken rozen die vervolgens in Nederland verkocht worden, bijvoorbeeld als Moederdag boeket. Hivos en Albert Heijn werken daarom sinds kort samen om er voor te zorgen dat de rozen die in de supermarkt verkocht worden, afkomstig zijn van duurzaam en sociaal gecertificeerde kwekers. Oftewel, eerlijke bloemen. Sinds donderdag 8 mei voorziet Albert Heijn de verpakking van alle rozen uit Afrika daarom van een ‘eerlijke bloemen sticker’. Zo ben je er zeker van dat het boeket voor je moeder ook iets uithaalt voor de Afrikaanse moeders.

Ontbijt op het Museumplein              
Een ontbijtje op bed is altijd fijn op Moederdag, maar deze keer dan op het Amsterdamse Museumplein. “Door Nederlandse moeders op Moederdag in het zonnetje te zetten, proberen wij ook aandacht te vragen voor SOS moeders wereldwijd”, vertelt Willemijn van Benthem van SOS kinderdorpen. SOS moeders nemen in de SOS kinderdorpen 24-uur per dag de zorg op zich voor ongeveer tien kinderen. “Moeder zijn is natuurlijk een hele zware job. Dit geldt zeker voor SOS moeders. Ze zorgen voor een grote groep kinderen die ieder al erg veel hebben meegemaakt.”

Tijdens het SOS Moederdag Ontbijt Op Bed worden de Nederlandse moeders in het zonnetje gezet met een ontbijt van topkok Moshik Roth. Ambassadeur Winonah de Jong van SOS Kinderdorpen zal vertellen over haar ervaring toen zij SOS kinderdorpen bezocht en Ceu Goncalves, opgegroeid in SOS kinderdorp Bicesse (Portugal), neemt haar familiefoto’s mee om haar bijzondere verhaal te delen. Van 10 tot 13 uur ’s ochtends wordt het ontbijt geserveerd op het Museumplein.

Eerlijke webwinkels
Als je besluit om voor Moederdag een cadeau te kopen, een tas of sjaal bijvoorbeeld, kun je via de OneWorld-webshop verschillende eerlijke webwinkels vinden. Bijvoorbeeld de webshop Tulsi Crafts. De moeders uit Bangladesh die producten voor Tulsi Crafts maken, verdienen een inkomen waarmee ze hun gezin kunnen onderhouden en krijgen de kans zichzelf te ontwikkelen. Ook zijn de webwinkels te vinden op OneWorld.nl duurzaam en groen. Zo wordt moeder natuur niet overgeslagen.

Bron afbeelding rozen: Richard Thomas

Over de auteur

Jonge en creatieve journalist/fotograaf met een hart voor tijdschriften, online en social media.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief