Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Er bestaan verschillende ideeën om de wereld in de toekomst van voldoende eten te voorzien: genetisch gemodificeerd voedsel en gemeenschapsboerderijen bijvoorbeeld. Waarom niet gewoon stoppen met eten?

De dagelijkse hoeveelheid aan calorieën en alle belangrijkste voedingsstoffen tot je nemen maar toch niet eten. Dat kan! De Amerikaanse Rob Rhinehart is de uitvinder van Soylent: een geurloze, dikke, witte substantie die het eten van solide voedsel overbodig maakt.

Geen plek[[{“fid”:”23421″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{“height”:240,”width”:319,”style”:”width: 319px; height: 240px; float: right;”,”class”:”media-element file-default”}}]]
Rhinehart wil niet dat iedereen stopt met eten, maar hoopt dat Soylent net zo allomvertegenwoordigd is als water, om mensen te voeden die geen toegang hebben tot voedsel, of geen tijd hebben om te eten. “Je kan de wereld niet voeden met alleen biologische boerderijen”, zegt Rhinehart in een reportage van Motherboard. “Daar is geen plek voor.” Volgens hem wel met Soylent wat makkelijk te maken is en weinig plek inneemt.

Reportage
Om zijn theorie te bewijzen leefde Rhinehart een maand lang op het goedje. Verslaggever van Motherboard, Brian Merchant, probeerde het ook.

De reportage die hij maakte, laat de fabriek zien waar Soylent wordt gemaakt, en Merchants huis waar zijn vriendin vertelt dat Merchant alleen nog maar naar Soylent ruikt. Ook gaat Merchant langs bij een nieuwsgierige onderzoeker die niet kan wachten op zijn bestelde Soylent. De onderzoeker is niet de enige persoon die interesse toont in Soylent. Rhinehart heeft 1 miljoen dollar ontvangen van mensen die Soylent alvast willen bestellen. Ook gaat Merchant langs de dokter om te kijken of zijn lichaam geen schade oploopt.

Resulaat
Het resultaat van een maand Soylent drinken? “Ik voelde me buitengesloten en misschien ook wel een beetje depressief”, zegt Merchant. Hij at namelijk niet meer met zijn vrienden waardoor hij niet aanwezig was op “een van de meest sociale momenten van de dag.”

“Eigenlijk voelde ik me verder de hele maand gezond en normaal”, zegt Merchant. Ook is hij 5 kilo afgevallen. Het enige waar hij een tekort aan had, was vitamine D en dat komt door een gebrek aan zonlicht. Niet door het witte goedje.

Bekijk de reportage hieronder:
[[{“fid”:”23415″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{“height”:360,”width”:480,”alt”:”Soylent: How I Stopped Eating for 30 Days”,”class”:”media-element file-default”}}]]

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief