Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Individuen die hebben gereisd naar en teruggekomen zijn uit de landen Sierra Leone, Liberia en Guinee in de laatste 21 dagen, …, mogen NIET naar New Orleans reizen…” Dit staat in een verklaring van de gezondheidsafdeling van de staat Louisiana. Erg onhandig, want in New Orleans (in de staat Louisiana), wordt komend weekend een grote conferentie gehouden over tropische geneeskunde. Bill Gates spreekt er. Ebola is er natuurlijk hét gesprek van de dag. En nu mogen mensen die er misschien wat nuttigs over te vertellen hebben, niet komen.

De Amerikaanse nieuwssite NPR laat dr. Piero Olliaro, onderzoeker aan de Oxford Universiteit, aan het woord: “Dit is the place to be. Het wordt één keer per jaar gehouden, het is waar je alle anderen ontmoet.” Olliaro was twee weken geleden in Guinee om een locatie te bezoeken waar ze mogelijk ebola-medicatie gaan testen. Hij is niet welkom op de conferentie.

De organisatie die de conferentie organiseert, de American Society of Tropical Medicine and Hygiene, heeft ook een verklaring afgegeven. Ze schrijven onder andere: “We betreuren het dat een aantal van onze gasten wordt getroffen door dit reisadvies van de staat en vragen hen mee te werken met dit beleid.”

Ondertussen wordt het quarantaine-beleid van de staat Maine aan de kaak gesteld. De verpleegster Kaci Hickox, die negatief getest is op ebola maar toch te horen kreeg dat ze in haar eigen huis moest blijven, heeft een kort fietstochtje gemaakt.

Over de auteur

Eva Schram (1988) werkte als onderzoeksredacteur bij OneWorld en vertrok in april 2016 naar de VS om daar als freelance correspondent te …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief