Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Tienduizenden Mexicanen proberen de grens over te steken naar Amerika, op zoek naar een beter leven. Maar de oversteek is levensgevaarlijk. Verschillende humanitaire organisaties hebben hun krachten gebundeld en maakten een kaart om migranten te helpen bij een veilige oversteek.

Vaak onderschatten migranten de gevaren van de tocht door de woestijn: uitdroging en onderkoeling, maar ook verkrachting, beroving en zelfs moord door drugshandelaren. Gemiddeld vallen er vijf doden om de vier dagen.

De ‘dodenkaart’ is een online databank waar onder andere informatie is te vinden over het aantal doden en waar de waterstations zich bevinden. De kaart is gemaakt om het aantal doden te verminderen en om families te helpen de lichamen van overledenen terug te vinden. Verdedigers van het project hopen dat een betere kennis van het grensverkeer de beleidsmakers kan beïnvloeden en de humanitaire groepen kan laten zien waar meer hulp nodig is. ‘Niemand zou mogen sterven omdat ze een beter leven willen’, zegt Younglas van Human Borders, een van de deelnemende organisaties.

Lees meer bij Mondiaal Nieuws

Foto: killkudzu

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief