Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De burgemeester van Amsterdam besloot gisteren om de vluchtelingenherdenking te verplaatsen van het Rembrandtplein naar de Nieuwmarkt. “De specifieke locatie en het tijdstip maakt dat het extra gevoelig ligt”, staat in een persbericht van het initiatief We Gaan Ze Halen, die de vluchtelingenherdenking wilde organiseren.

Onrust en dreigementen
“Juist op de Nieuwmarkt zijn veel mensen ter deportatie bij elkaar gebracht, waardoor de nieuwe locatie voor fikse onrust zorgde”, zegt Rikko Voorberg, initiatiefnemer van de vluchtelingenherdenking. “Daarnaast waren er dreigementen en plannen om de bijeenkomst te verstoren.” De organisatie trekt zich samen met betrokkenen van het initiatief terug in de Protestantse Diaconie. “Van daaruit volgen we de ceremonie op de Dam en bespreken we wat er in vredesnaam is gebeurd.”

Drieduizend kruisen
Tijdens de vluchtelingenherdenking zouden er vanavond rond 20:00 uur drieduizend papieren kruisjes in het gras op het Rembrandtplein in Amsterdam worden gestopt. Dit om tijdens Dodenherdenking ook stil te staan bij omgekomen vluchtelingen.

Foto: Wikimedia

IMG_3734

Over de auteur

Merel de Koning is freelance journalist en feminist. Ze schrijft over diversiteit, genderissues, duurzaamheid en feministische mannen.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief