Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

dWvWiT#62– Robert Went is econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij werkt bij de WRR onder andere mee aan onderzoek naar en publicaties over 'de toekomst van werk' en 'middenklasse(n) onder druk', en twittert veel over economie en globalisering. Voor OneWorld selecteert en becommentarieert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 195 tweets van afgelopen week zijn dit de 13 die je niet mag missen.

We noemen 'm de Grexit

'Mini-longread' over Griekenland
Samen met Hella Hueck (RTL) schreef ik een uitgebreide column (voor longreads hebben we even geen tijd, maar dit vinden we té belangrijk om te negeren), over Griekenland en de toekomst van de euro en Europa. Erg leuk en inspirerend weer om aan te werken en over na te denken.

Paspoort

Meer Griekenland
Te veel om bij te houden over Griekenland deze week, en onder andere deze links kan ik je zeker aanraden. 

Reisbagage

De prijs van financialisering
De OESO is na de financiële crisis met een groot herbezinningsproject gestart, waarin verschillende heilige huisjes ter discussie zijn gesteld. Ik ben daar heel blij mee, zouden meer organisaties moeten doen, want daarin komen nieuwe benaderingen tot stand. Zo kwam de OESO deze week met een studie die laat zien dat een te grote financiële sector slecht is voor de groei en de ongelijkheid vergroot. En de OESO levert ook kritiek op de te grote nadruk die zijzelf gelegd heeft op deregulering.

BRICS bank van start
De wereld verandert, het kan niet genoeg benadrukt worden. Dat wordt nooit wat, werd in eerste instantie door velen gedacht (en gehoopt) maar binnenkort gaat de BRICS (Brazilië, Rusland, India, China, Zuid-Afrika) Bank van start.

Modern times

Blijf op de hoogte
Mijn eigen website vind je HIER [en nu ook met RSS-feed]

Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Opgeven daarvoor (en eventueel later weer opzeggen) kan HIER.

Je abonneren op de RSS-feed van dit blog kan ook HIER

went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief