Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

dWvWiT#50 – Voor OneWorld selecteert en becommentarieert Robert Went wekelijks zijn favoriete tweets. Robert Went is econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij schrijft met Hella Hueck (RTL)longreads over de Economie van Overmorgen voor de website en apps van RTL, en twittert veel over economie en globalisering. Uit zijn 170 tweets van deze week zijn dit de 12 die je niet mag missen. 

Cartoon: Calvin

Blog op 50 en twitter op 5
Het kan geen toeval zijn, daar moeten duistere krachten achter zitten: deze week was ik 5 jaar op twitter, en dit is al weer mijn 50e blog voor OneWorld!

Hoeveel globalisering verdraagt de mens?
Deze week verscheen de vierde longread van Hella Hueck (RTL) en mij in de serie Economie van Overmorgen. Deze gaat over de toekomst van globalisering en Europa, en we gaan o.a. uitgebreid in op TTIP (waarover hieronder meer). We raken daarmee kennelijk een snaar: in twee dagen tijd kreeg het stuk al 50 procent meer likes en tweets dan bij de vorige longread in 8 weken. Veel complimenten ook, en uitnodigingen om over TTIP te komen praten op bijeenkomsten of in de media.

Het is helaas voorlopig onze laatste longread: we hebben het allebei te druk de komende maanden om dit er nog 'even' naast te doen. Jammer, maar in de zomer gaan we kijken hoe we verder gaan – deze samenwerking smaakt zeker naar meer!

We organiseren donderdagavond 26 maart een avond over deze longread in Pakhuis de Zwijger, met als speciale gast minister Ploumen. Voor als je er niet meer in kunt: er komt ook een livestream.

Ook deze keer heb ik een column bij de longread gemaakt op mijn eigen website. Daarin beschrijf ik hoe ik in mijn vorige leven bij de Algemene Rekenkamer met de nodige aarzeling en weerzin mee ging naar Genève om de boeken van de WTO te controleren – en wat ik daar leerde over internationale organisaties.

Robots
Voor wie dat een beetje kwijt is hier een nuttig overzicht met veel relevante studies die de afgelopen tijd zijn verschenen over robots.

De economie houdt niet op bij de grens
Uitgebreid en interessant artikel deze week in De Groene van Floor Milikowski. A.s. maandag is daar een bijeenkomst over in De Zwijger, waar ik ook iets mag vertellen.

TTIP
Lange tijd een afkorting die alleen in kleine kring een bel deed rinkelen, maar dat is snel aan het veranderen: TTIP. Sommige activisten en media schrijven er al veel langer over – OneWorld al een klein jaar bijvoorbeeld, dus daar vind je 20+ artikelen – maar het wordt nu een item in veel bredere kring. Terecht, het gaat ook ergens over. En dat het zeker nog geen gelopen race is, blijkt onder andere uit deze twee tweets.

Be happy!
Het was j.l. zaterdag de internationale dag van het geluk, en dat leidde tot veel mooie artikelen en overzichten. Zoals deze twee.

Blijf op de hoogte
Mijn eigen website vind je HIER.

Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Opgeven daarvoor (en eventueel later weer opzeggen) kan HIER.

Je abonneren op de RSS-feed van dit blog kan ook HIER

went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief