Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

dWvWiT#30 – Robert Went, econoom bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), is “de best geïnformeerde econoom van Nederland” (De Correspondent) en dé insider om te volgen voor wie wil weten waar de discussie de komende tijd over gaat. Voor OneWorld maakt hij een selectie uit zijn 115 tweets van afgelopen week. Dit zijn de 11 tweets die je niet mag missen.

Cartoon: Ebola

Digitalisering, sharing, privacy
We zijn allemaal blij met internet, twitter en onze tablets en smartphones, maar door de toenemende digitalisering nemen de mogelijkheden om data op te slaan, te gebruiken en misbruiken ook toe. De risico’s daarvan, en de afwegingen die we eigenlijk zouden moeten (kunnen) maken, krijgen steeds meer aandacht. Afgelopen week een artikel van deskundige Evgeny Morozov bijvoorbeeld, die binnenkort ook in Nederland is, en ook een interview met hem in de Volkskrant.

E-mail melding en RSS-feed
Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Opgeven daarvoor (en eventueel later weer opzeggen) kan HIER.

Je abonneren op de RSS-feed van dit blog kan ook, dat doe je HIER.

went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief