Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#160 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 136 tweets van afgelopen week zijn dit de 20 (re)tweets die je niet mag missen.

Amazon economie

Big tech  

Steeds meer discussie over de rol en macht van de grote tech bedrijven, en zo hoort het ook. De Europese Commissie gaf Google een boete, en er circuleren allerlei voorstellen om burgers eigenaar te maken van hun eigen data, het nieuwe goud.

Beleid voor ontwikkeling

Nederlands

Quatar

Een heel informatief achtergrondartikel over een deel van de wereld waar ik – je kunt niet alles volgen – veel te weinig van af weet.

Loon en werken

Innovatie en industriepolitiek

Zaterdag komt de nieuwe longread online bij RTLZ en Follow the Money die journalist Hella Hueck en ik gemaakt hebben in onze serie over De Economie van Overmorgen. We doken deze keer in de discussies en nieuwe ideeën over bedrijfsovernames en moderne industriepolitiek, en gingen onder andere een dag naar Londen om met de Britse topeconoom Diane Coyle te praten. Dit artikel uit Trouw over het Nederlandse topsectorenbeleid sluit aan op een paar van de dingen waar wij ook over schrijven.

Lachen om robot angst

Modellen nadoen

Briljant vind ik dit, en hilarisch. Echt even kijken, dit is heel goed gedaan.

Groei is niet alles

Zie ook de longread ‘Wij Eisen Geluk‘.

AI in De Zwijger

Voor je agenda alvast: op 11 oktober organiseren we een avond in Pakhuis de Zwijger n.a.v. het EESC-rapport over Kunstmatige Intelligentie van Catelijne Muller (met een beetje hulp van mij).

Compassie

Nieuwsbrief, website en RSS-feed

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Elke woensdag een mailtje wanneer de nieuwe aflevering van dit blog online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief