Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#157 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 106 tweets van afgelopen week zijn dit de 16 (re)tweets die je niet mag missen.

Quatar

Mayday

Hybridisering van werk

Schaken

Een prachtig boek dat ik las en van harte aanbeveel van schaakgrootheid Kasparov. Het leverde me een mooie tweet van de beroemdheid himself op.

Reset globalisering

Dit interview met econoom Dani Rodrik over de toekomst van globalisering was een van de beste stukken die ik deze week las. Daar komen we wellicht ook nog wel over te spreken in Pakhuis De Zwijger op 16 juni. Daar praten we die avond over handel.

Robojobs

Gaan robots onze banen inpikken? Over die vraag zijn inmiddels honderden artikelen en rapporten verschenen; dit is deze week een interessante bijdrage. En Binnenlands Bestuur vroeg zich af of de gemeenteambtenaar door robots gaat verdwijnen, en sprak daarover met Jan de Kamer van werkgeversorganisatie AWVN en mij.

Trump

Nieuwsbrief, website en RSS-feed

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Elke woensdag een mailtje wanneer de nieuwe aflevering van dit blog online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief