Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#156 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 208 tweets van afgelopen week zijn dit de 21 (re)tweets die je niet mag missen.

Duif

Diplomademocratie

Op feestjes van mijn familie wordt nog regelmatig gelachen om die keer dat mijn broers en zussen kwamen helpen om de keuken uit het huis te slopen van mijn geliefde en mij – de keukenboer zou de maandag daarna een nieuwe keuken komen maken. 'Ga jij maar naar het EK-schaatsen kijken', zeiden ze tegen mij, 'want jij bent zó onhandig, en anders gebeuren er straks ongelukken.' Dat ging goed, totdat ik vanuit het met plastic afgeschermde deel van de open woonkamer vroeg of ze alsjeblieft wat rustiger konden slopen omdat ik anders het commentaar niet kon verstaan. Mijn ontzag voor mensen zonder twee linkerhanden is groot, en deze monoloog van Pieter Derks vond ik ook om die reden geweldig.

De conference raakt aan een belangrijk en onderschat thema. Mijn WRR-collega Mark Bovens publiceerde zes jaar geleden met Anchrit Wille al een mooi boek over de diplomademocratie. En een van beste stukken die ik deze week las, gaat echt niet alleen over de V.S. – zie bijvoorbeeld de reactie op twitter van FNV-bestuurder Ron van Baden

Britse verkiezingen

Een prachtig anti-Tory filmpje van cineast Ken Loach. En twee achtergrondartikelen over de daling in de peilingen van Theresa May en de opkomst van Jeremy Corbyn.

Robot stemming

Val van de middenklasse?

Over een maand presenteren we onze nieuwe WRR-verkenning over de middenklasse in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Daar kun je bij zijn, na afloop krijg je het boek dan gratis mee. En we hebben een fraaie line-up voor die bijeenkomst.

Trump verlaat Parijs

Kunstmatige intelligentie

De European Economic and Social Council (EESC), een belangrijk adviesorgaan voor de Europese Commissie dat vergelijkbaar is met de SER in ons land, stemde deze week met overweldigende meerderheid vóór een rapport over kunstmatige intelligentie en de samenleving. De rapporteur was het Nederlandse EESC-lid Catelijne Muller, en Catelijne had mij gevraagd haar als expert te helpen bij het maken van het advies.

Flexwerk

Een boeiende avond in De Balie van de economenvereniging KvS over flexwerk. Mijn 21 tweets daarover van die avond heb ik bij elkaar geplakt in een twitter Moment (dus eigenlijk zitten er 42 tweets in dit weekblog!). De moeite waard om even te bekijken!

Let in be

Nieuwsbrief, website en RSS-feed

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Elke woensdag een mailtje wanneer de nieuwe aflevering van dit blog online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief