Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#155 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 169 tweets van afgelopen week zijn dit de 21 (re)tweets die je niet mag missen.

Taxi!

Flexwerk

Zie over dit onderwerp ook ons gratis WRR-boek Voor de Zekerheid en onze prachtige factsheet.

Bedrijfsovernames

Een politieke aardverschuiving volgens het NRC. Daar zit wat in, want dit was tot voor kort ondenkbaar voor cheerleaders van de 'vrije markt': minister Kamp wil met een wet de bedrijven in ons land beter beschermen tegen vijandige overnames. Veel collega-economen zijn – voorspelbaar – tegen. Maar er is ook een interessante discussie over de vraag of Kamp wel ver genoeg gaat.

Online bomen

De moderne techniek staat voor niets: bomen met email, en twitterende bomen.

Hoe we werken

Omdat ik bij de WRR meewerk aan een project over de toekomst van werk, maar ook doordat ik zelf twee keer een burn-out gehad heb, lees ik 'alles' over burn-out en hoe we werken.

Trump op reis

Onderhoud

In dit blog schreef ik al verschillende malen over de maintainers: een beweging van wetenschappers en andere mensen die zich verzet tegen het verheerlijken van innovatie. Zij vragen aandacht voor het laten functioneren en het onderhouden van alles wat we al hebben, en voor de mensen die daar voor zorgen. In onze longread over innovatie schreven Hella Hueck en ik daar ook over. Lynn Berger van De Correspondent heeft dit thema nu ook opgepakt en schreef er een prachtig stuk over.

G7 => G6?

Leestip

Dit boek heb ik met veel interesse en veel plezier gelezen: een aanrader!

Nieuwsbrief, website en RSS-feed

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Elke woensdag een mailtje wanneer de nieuwe aflevering van dit blog online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief