Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#150 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 153 tweets van de afgelopen week zijn dit de 20 (re)tweets die je niet mag missen.

Bug

Pluriforme economen

Ha-Joon Chang, een van mijn favoriete economen, en Chris Dillow leggen nog eens uit waarom we beter worden van meer pluriforme (en bescheiden) economen.

Trump

Technologie voor alle mensen

Nog steeds verbaas ik me over de passieve – en pessimistische – wijze waarop veelal naar technologie gekeken wordt. Dat kan en moet anders!

Leren van Marx

In mijn jonge jaren heb ik heel wat van Marx gelezen én besproken in leesgroepjes en scholingsbijeenkomsten. Nooit spijt van gehad want daar heb ik veel van geleerd, en natuurlijk is mijn kijk op de wereld daar mede door gevormd. Dit is een heel aardig interview met Gareth Stedman Jones, een biograaf van Marx, waar ik veel in herken.

Productiviteit

Onder economen lopen een aantal relevante discussies over de geringe stijging van de productiviteit. Kloppen die cijfers wel? Meten we wel alles, en meten we dat wel goed? Moeten we ons instellen op langdurige geringe productiviteitsgroei? En hoe komt dat dan? 

Marathon

Hele marathons loop ik al zo'n 20 jaar niet meer, alleen nog halve, maar misschien moet ik toch een voorbeeld nemen aan deze dame. Prachtig verhaal!

Armoede

De WRR presenteert 24 april een nieuw rapport over redzaamheid, waarin wordt gepleit voor een meer realistisch perspectief op de mentale vermogens van burgers. Bijvoorbeeld in het armoedebeleid en bij problematische schulden, waar we al eerder een WRR-verkenning over publiceerden.

Leven

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief