Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#138 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 116 tweets van de afgelopen week zijn dit de 17 (re)tweets die je niet mag missen.

Alternatieve feiten

Trump president

Een kleine selectie uit de vele tweets deze week over de nieuwe president van de V.S.

Snel lezen

Er zijn niet veel boeken die ik van kaft tot kaft aandachtig lees. Het leven is te kort om een boek uit te lezen dat je niet boeit, omdat je er nou eenmaal aan begonnen bent. En vaak zitten er stukken in een boek die voor mij niet nieuw zijn, en daar kan ik dan snel doorheen. Maar daar moet je mee uitkijken, begrijp ik uit dit stuk.

Verkiezingen

What a difference four years make! Dit overzicht van Marike Stellinga laat zien wat de politieke partijen voor economische plannen hebben. Er valt wat te kiezen.

Dementie

Mijn schoonmoeder werd geleidelijk dement en kon tot haar (en ons) grote verdriet in het laatste jaar van haar leven uiteindelijk niet meer in haar eigen huis blijven wonen. Deze prachtige getekende reportage in De Correspondent raakte me daarom.

Voor de zekerheid

Op 7 februari presenteren we onze nieuwe WRR-verkenning over flexibel werkenden en de organisatie van arbeid. Je kunt daar bij zijn, dan krijg je het boek mee na afloop. En er komt een livestream voor wie er niet bij kan.

Globalisering redden

Interessante tijden: nu de V.S. zich meer op zichzelf terugtrekken – "buy American, hire American" – werpt China zich op als de nieuwe kampioen van de inclusieve globalisering.

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief