Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#137 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 91 tweets van de afgelopen week zijn dit de 17 (re)tweets die je niet mag missen.

Trump tweets

President Trump

Davos

De internationale elite is weer bij elkaar in Davos om de toestand in de wereld door te nemen tijdens het World Economic Forum (WEF). 

Ongelijker

In de aanloop naar Davos verschenen nieuwe verontrustende rapporten van de ILO en Oxfam over de toenemende ongelijkheid in de wereld. 

Succesvolle mensen

Dagelijks komen lijstjes voorbij met tips van succesvolle, beroemde of geslaagde mensen om je leven beter of gelukkiger te maken. Leuk vermaak vaak, net zo serieus te nemen als veel managementliteratuur, of de horoscoop in de Metro die ik altijd even lees. Maar deze is écht leuk.

Werk en robots

De schattingen worden er niet preciezer op over hoe snel verdergaande automatisering veel banen zal gaan kosten. McKinsey schrijft in dit nieuwe rapport dat het zal gaan om de helft van het werk (let op: dat is niet de helft van het aantal banen!) tussen nu en 2055, met een marge van 20 jaar. Intussen neemt Amazon, dat al veel met robots werkt, 100.000 nieuwe mensen in dienst de komende anderhalf jaar.

Denken is moeilijk

Mooi cheat sheet waarin meer dan 200 cognitieve biases worden samengevat.

Zekerheid

Op 7 februari presenteren we onze nieuwe WRR-verkenning over de flexilisering van de arbeidsmarkt. Je kunt daarbij zijn, en na afloop gratis een exemplaar van ons boek (300+ pagina's) meenemen.

Losers

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief