Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#132 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 92 tweets van afgelopen week zijn dit de 16 tweets die je niet mag missen.

Welzijn

Trump

Een heel interessant stuk van econoom Mike Konczal, die ruim 100 uur speeches van Trump (nog eens) goed bekeek om een beter gevoel te krijgen voor waarom hij zoveel mensen aanspreekt. Dit is de mooiste zin: "The divide among economists on trade is driven by the fact that labor economists study the real effects of unemployment on real people, where trade and macroeconomists treat people as just another commodity." Lees ook de blogpost daaronder, die goed aansluit: "Fact: Workers hate being referred to as “low-skilled.

Waarde van werk

Veel interessante discussies en bespiegelingen ook deze week weer over de gevolgen van handel voor de werkgelegenheid en werkende mensen. Hoe zwaar moeten we bijvoorbeeld tillen aan verlies van werk, als de totale baten van meer handel positief zijn? Deze stukken zetten me verder aan het denken over dit brede onderwerp.

Sociologen

Economen zouden meer sociologie moeten lezen en vaker met arbeiders moeten praten, schrijft een econoom in deze fijne column.  

Turing test extra

Touwtje uit de deur

Het touwtje dat vroeger uit de deur stak, de in ons land inmiddels wereldberoemde metafoor van voormalig D66-kopstuk Jan Terlouw, maakt veel positieve reacties los. Maar ook kritische.

Lijstjes

Het einde van het jaar nadert, dus er verschijnen weer allerlei lijstjes. Omdat ik daar zelf dol op ben, zal ik er de rest van dit jaar een paar in dit blog opnemen.

Handelsverdragen

Meer discussie dan ik me de afgelopen twintig jaar herinner over de pros en cons van handelsverdragen, en dat is ook hard nodig. 

Tijdsbesteding

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief