Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#128 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 95 tweets van afgelopen week zijn dit de 17 (re)tweets die je niet mag missen.

Manager

Toch Trump

De opiniepeilers en de beurzen zaten er helemaal naast: de kandidaat die door vrijwel geen enkele krant in de V.S. werd aanbevolen, heeft gewonnen. Daar zijn we voorlopig nog niet over uitgepraat en uitgeanalyseerd – wordt vervolgd.  

Tijd

Leuk stuk over metaforen die over de wereld gebruikt worden om heden, verleden en toekomst te duiden.

A.I.

Op verzoek van Catelijne Muller denk ik met haar mee over de opinion die zij maakt voor het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC), de Europese SER, over kunstmatige intelligentie (A.I.). Wat zijn de kansen en bedreigingen, en hebben overheden en de E.U. hier een rol te spelen? De media staan bol met artikelen en items over A.I., dus mooi dat dit onderwerp nu ook door Catelijne bij het EESC op de agenda is gezet.

Cyber attack

Reset vrijhandel

Het FD en BNR organiseerden een interessant economendebat over globalisering, dat voor een groot deel ging over een reset van handelsbeleid. De sheets die ik hierover gemaakt heb voor expertmeetings met Ploumen en Asscher vind je hier. En het platte "handel is goed"-verhaal herhaalden twee RABO-economen nog eens in het FD.

Hart-lopen

Onlangs ben ik aan mijn hart geopereerd (gedotterd) enkele dagen nadat ik nog net op tijd – dat zeggen althans de medici – uit de halve marathon van Amsterdam gestapt ben. Achteraf snap ik niet dat ik de signalen niet veel eerder heb herkend, want ik had al maanden last van pijn en chronische vermoeidheid. Het blad Runnersworld heeft deze maand een groot artikel over het hart van de hardloper, en voor alle lopers heb ik dat maar even getweet dit weekend. 

Rethinking econ

Rethinking economics is alive and kicking, internationaal en ook in ons land. In de pre-adviezen van de Nederlandse economenvereniging KVS, die binnenkort zullen verschijnen, staat een mooi stuk van Nederlandse rethinkers. En uit de Britse tak komt deze week een boek dat ik (nog) ongelezen van harte aanbeveel.

Respect

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief