Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

WvWiT#124 – Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Voor OneWorld selecteert hij wekelijks zijn favoriete tweets. Uit zijn 113 tweets van afgelopen week zijn dit de 18 (re)tweets die je niet mag missen.

Reality tv

Verkiezingen VS

Terwijl Obama en zijn chief economist mooie stukken schrijven over economisch beleid voor de toekomst, stijgt de spanning en daalt het niveau in de strijd tussen Trump en Clinton.

Verbinden

Mijn WRR-collega Monique Kremer is sinds kort ook hoogleraar. Vrijdag sprak zij haar oratie uit over verbinden, een van de klassieke taken van de verzorgingsstaat. Ik vond het een prachtig en uiterst toegankelijk verhaal, je kunt het via de link in de tweet hieronder lezen.

Brexit

De Britse premier lijkt volgens velen aan te sturen op een harde Brexit, maar het is maar helemaal de vraag hoe makkelijk dat zal gaan. Het gaat in de onderhandelingen vooral om handel en migratie, en de eventuele uitruil van concessies op die twee dossiers.

Ongelijkheid 

Nieuw onderzoek in de VS laat zien dat de ongelijkheid daar nog groter is dan we al wisten, dachten of vreesden.

Werken

De meeste mensen gaan niet alleen naar hun werk omdat ze daar voor betaald worden. En soft skills worden – dat schreven we ook al in ons WRR-boek De Robot de Baas – steeds belangrijker op de arbeidsmarkt van vandaag en morgen.

Longreads

Woensdag waren Hella Hueck en ik op het Kaj Munck college in Hoofddorp voor een erg leuke college tour met scholieren over TTIP en CETA, naar aanleiding van onze longread Hoeveel globalisering verdraagt de mens? N.a.v. diezelfde longread plus onze longread 5 mythes over handel en de toekomst van Nederland als handelsland zijn we ook op het ministerie van SZW uitgenodigd voor een ronde tafel gesprek met minister Asscher over handelsverdragen. Heel leuk om zo nog meer impact te hebben met onze schrijfsels. We zijn inmiddels weer met nieuw dingen bezig.

Geluk, hoop en liefde

Blijf op de hoogte

  • Mijn persoonlijke website (met RSS-feed).
  • Vanaf nu elke week een mailtje wanneer mijn nieuwe blogpost online staat? Word lid van de nieuwsbrief
  • Abonneren op de RSS-feed van dit weekblog.
went

Over de auteur

Robert Went is econoom en werkt bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij tweet over economie en globalisering.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief