Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Waarin Adolf Hitler verkiezingen in India won, 100 plof-Polen één WC bezetten en in Egypte de Harlem Shake furore maakte.  

Van entertainer op tweederangs cruiseschepen tot de onbetwiste belichaming van de Italiaanse ziel. Politieke magiër Silvio kreeg het deze week wéér voor elkaar Italië naar zijn hand te zetten. Wat is toch zijn geheim?

Kaarsjes uitblazen
Zal het dan slechts aan Magere Hein zijn een eind te breien aan Silvio’s keizerrijk (Berlusconi is 76)? Wel, deze week werd in Japan Misao Owaka erkend als ’s werelds oudste vrouw: volgende week mag zij 115 kaarsjes uitblazen.

Mogelijk dus nog 40 jaar Berlusconi: Mamma Mia!

Duitse vakantiehuisjes
Een ander oudje ontbeerde Silvio’s politieke veerkracht en verliet deze week  Italië’s grootste politieke slangenkuil, ook wel bekend als het Vaticaan. Met de koffers gepakt, werd de paus per helikopter  afgevoerd. Wat zou er door de gedachten van de Duitser zijn gegaan terwijl hij het Sint Pietersplein onder zich zag verkleinen? ‘Italië is prima voor een vakantiehuisje, maar ga er nooit werken’?

Obelix
‘Rare jongens, die Romeinen’, zei de vermaarde Franse anarchist Obelix regelmatig, maar in Nederland  kunnen wij er ook wat van

In India werd deze week een man op slag beroemd die mogelijk aan het ouderdomskwaaltje ‘vergeetachtigheid’  lijdt. De Indiase politicus Adolf Hitler won de lokale verkiezingen in de Indiase deelstaat Meghalaya. Of  is de beste man is zich wel degelijk bewust van de historische associaties die zijn naam bij mensen kan oproepen? ‘Jazeker’, verklaart Hitler, ‘maar mijn vader heeft ‘Lu’ toegevoegd aan mijn naam dus heet ik Adolf Lu Hitler, dat maakt mij dus anders.’

‘Slap en rimpelig’
Wat Henk Krol ook mag denken, het gaat best lekker met de oudjes in de wereld. In Indonesië kunnen zelfs transgender bejaarden in een speciaal tehuis van hun pensioen genieten. Velen van hen zijn voormalig prostituee en kunnen nu  in alle rust samen wimpers krullen en nagels lakken.

Werken zit er sowieso niet meer in: “Té slap en rimpelig”, lacht een van de bewoners.

Opgehokt
Is alles pais en vree bij de gepensioneerde ‘dames’ van de lichte zeden, deze week deden ‘plof-Polen’ aardig wat stof opwaaien in Nederland. Honderd man op een wc, opgehokt in verlaten vakantieparken en nog een hongerloontje op de koop toe. Werkgevers als Albert Heijn en kledingbedrijf Zalando kwamen slecht uit de bus.

Proberen de  Zalando medewerkers de kritiek van zich af te Harlem Shaken, jonge Egyptische demonstranten shakeden met hen mee als protest tegen hun regering. 

Waar ook ter wereld, dansen houdt ons jong. Zou dat het geheim van ‘Bunga Bunga’ Silvio zijn?

 

 

 

Over de auteur

Iris Segers is een Nederlandse freelance journalist. In 2013 liep ze stage bij OneWorld.
Bezoek auteurspagina

Over de auteur

Martijn van Tol is freelance journalist met een oog voor verhalen in de rafelranden ver weg of dichtbij. Op dit moment maakt Martijn …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief