Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De vraag wat er precies met Mekonen is gebeurd, houdt ons al meer dan een jaar bezig. Samen met Argos (VPRO) en Radio Bremen doen we (in overleg met zijn familie) onderzoek naar zijn laatste dagen.

  • Zaterdag 12 september was er een extra lange uitzending van Argos, met na afloop een reactie van Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen
  • Er is een multimediale website met het complete onderzoeksdossier: www.delaatstereisvanmekonen.nl.
    Op de website nieuwe informatie en de onderliggende documenten. Waaronder een tapgesprek waaruit blijkt dat mensen in de Eritrese gemeenschap denken dat Mekonen is vermoord. En een Italiaans document waaruit blijkt dat mensensmokkelaars Eritrese vluchtelingen vragen om voor hun reis te betalen met een nier.
  • Zaterdag 12 september besteedde ook de Duitse televisie aandacht aan deze zaak.
Bron: youtu.be

Kun jij ons meer vertellen over de laatste dagen van Kahsay Mekonen? Weet je bijvoorbeeld wat hij in Duitsland ging doen? Of beschik je over achtergrondinformatie over mensensmokkelaars en mensenhandelaren die zich bezig houden met het faciliteren van de reis van Eritrese vluchtelingen?

Neem contact op via delaatstereisvanmekonen.nl.

Over de auteur

Onderzoeksjournalist

Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist voor OneWorld. Ze won de Loep aanmoedigingsprijs 2013 voor haar verhaal over kindersekstoerisme in …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief