Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Door sociaal te ondernemen in oorlogsgebieden kan de lokale jeugd niet alleen werkgelegenheid creëren, maar ook helpen het land weer op te bouwen. Het ontbreekt hen echter aan geld en kennis.

Veel protesten en revoluties vinden hun oorsprong in onvrede over werkgelegenheid, inkomen en corruptie. De werkloosheid onder jongeren in landen als Egypte, Somalië en Syrië ligt gemiddeld tussen de 60 en 70 procent. Sociale ondernemingen, die zich richten op het helpen van kwetsbare groepen en daarbij ook winst maken, kunnen helpen meer banen te creëren en het land weer op te bouwen.

Jongeren die willen vechten voor een betere  toekomst van hun land, hebben vaak nog onvoldoende kennis van het opzetten van een bedrijf of het activeren van medestanders. Er bestaan al sociale ondernemingen die hun kennis delen, bijvoorbeeld HarassMap in Egypte en de Iftiin Foundation.  Zeker in landen waar geen centrale regering is die de buitenlandse hulp kan verdelen, is sociaal ondernemerschap een van de beste opties voor het creëren van werkgelegenheid.

Lees meer op: The Guardian

Afbeelding: CharlesFred/Flickr

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief