Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Ze gooit haar lichaam in de strijd van de verleiding. Ware seductie van het niveau waarvan je voelt dat alles ervan afhangt. Zorgvuldig verstopt onder lagen make-up, maar pijnlijk blootgelegd door de weinig verhullende lapjes stof en de paar voortanden die ze mist. 

Haar gele jurk met zwarte strepen; het is net alsof ik naar een aflevering op National Geographic kijk. Ze wiegt wulps met haar billen heen en weer en gooit haar haren in haar nek, terwijl ze zwoel tussen haar wimpers doorkijkt. Met haar blik houdt ze hem vast: Fase één gaat over kijken.

Dan benadert ze haar prooi, en houdt dit keer niet de gebruikelijke afstand, waarmee ze fase twee inluidt: De onderhandeling. Ze lijken er niet uit te komen. Haar blik spreekt boekdelen, het laat zien dat ze veel meer waard is! Als hij haar niet gelooft laat ze aan haar achterkant haar waar zien. Ze trekt haar rok iets op en schudt.

Om het eerste mannetje jaloers te maken, spot ze een tweede prooi. En terwijl ze de eerste blijft uitnodigen met haar ronde achterwerk, ontneemt ze de tweede de adem met haar borsten. Ze staat toe dat hij kleine voorproefjes neemt. Met zijn handen op haar heupen, rondjes draaiend richting haar billen, grijpt zij haar kans om hem zijn biertje te ontfutselen.

De muziek zweept hen op en ze dansen. Bijna zien ze eruit als een normaal stel dat geniet van een avondje uit. Ze delen een biertje en ze lachen. Maar haar ogen lachen niet mee. Zij is de liefde al verleerd. Dit is toneelspel, een theaterstuk waarin ze zelf niet meer de hoofdrol heeft. Ze is volleerd, ze jaagt, ze verovert, ze gaat akkoord op haar voorwaarden. Maar haar grenzen schuiven op, gelijk de wijzers van de klok. Hoe later in de nacht, hoe meer ze zal accepteren.

Het televisieprogramma Spuiten en Slikken op reis ontdekte het al: De volle Rubensvrouwen zijn hier in Oeganda in trek bij de donkere mannen, de slanke dames worden door de blanke mannen uitgekozen. Te slank, dan hoor je ze fluisteren: “The disease..” Aids… Met een percentage van net onder de 8%, is in Oeganda ongeveer 1 op de 13 mensen besmet.

Ik zie haar weer voor me, met haar geel, zwarte jurk, haar benen bloot om de man te overtuigen dat ze haar vraagprijs waard is. Maar is daarmee alles afbetaald?

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief