Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

En de geldrevolutie gaat verder! De nieuwe virtuele munt bitcoin wordt wereldwijd steeds populairder. Baidu,  China’s ’Google’ en vijfde meest bezochte website ter wereld, accepteert nu ook bitcoin als betaalmiddel.

Bitcoin is een virtuele munt die werkt met een peer to peer systeem: er zit geen bank tussen betalers.

Vooralsnog wordt de munt geaccepteerd bij één onderdeel van Baidu, namelijk: Jiasule, een anti-DDoS (distributed denial of service) en firewall security product. Jiasule moet Chinese websites beschermen tegen aanvallen en pogingen om sites te laten crashen. “Jiasule, als vernieuwer van het internet, ondersteunt de bitcoin, om ons een rijkere betaalmethode te geven”, aldus een verklaring van Baidu. Het feit dat een grote website als Baidu de bitcoin accepteert, is een grote stap.

Silk Road
Het bericht dat de Chinese zoekmachine de bitcoin accepteert komt voor critici wellicht als een verassing, omdat het Silk Road schandaal nog vers in het geheugen ligt. Op de Silk Road site konden gebruikers anoniem (want niemand kan zien wat je met Bitcoins koopt) illegale drugs kopen en verkopen. De FBI rolde eerder deze maand de website op, waarna de koers van bitcoin daalde en zich vervolgens snel weer herstelde. De echte fans vinden de huidige koers hier.

Lees meer op: RT
Foto door Jonathan Waller op: Flickr

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief