Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De afgelopen dagen was het tropisch warm op verschillende plekken in Europa. Terwijl vrouwen in jurkjes en korte broeken de deur uit gingen, zaten sommige mannen te zweten in een lange broek. Vanwege de kledingvoorschriften op hun werk, waren blote benen niet toegstaan. Franse buschauffeurs trokken daarom uit protest een rok aan. 

Achter de voorruiten in de bussen kan het wel vijftig graden worden. Die 'lange broek-regel' vonden ze niet kunnen in deze hitte. Mannen mogen geen korte broek aan, terwijl vrouwelijke buschauffeurs wel een korte rok aanmogen.

 

Gabriel Magner, lid van de Franse vakbond voor de arbeid, noemt het discriminatie. Hij is het er niet mee eens dat vrouwen rokken mogen dragen, maar mannen geen korte broeken. Met die hitte in warme bussen zitten zonder airconditioning is niet uit te houden, stelt Magner. De protestvoerders hopen dat de directie door deze actie de mannen gewoon korte broeken laat dragen bij 30 graden of hoger.

Roze jurk
De buschauffeurs waren deze week niet de enige die in korte rokken hun werk deden. Ook Britse tieners kwamen in rokken naar school, omdat ze ook daar geen korte broeken mochten dragen.

 

 

Elders in Engeland was de twintiger Joey Barge naar huis gestuurd omdat hij een korte broek droeg op zijn werk. De volgende dag kwam hij terug in een zwarte jurk met knalroze strepen erop.

 

 

 

670

Over de auteur

Marit Bruinsma is redactiestagiaire bij One World en volgt de studie mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. 
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief