Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Na het succes in de bokswereld besloot Innocent Anyanwu twee jaar geleden iets terug te doen voor zijn geboortedorp in Nigeria. “Ik ben mijn BeInnocent Foundation begonnen omdat ik mensen wil helpen die net als ik een zwaar leven hebben gehad.”

“In mijn geboortedorp zijn de voorzieningen heel erg slecht, mensen moesten soms wel zestig kilometer lopen voordat ze toegang hadden tot schoon drinkwater. Er zijn ook geen scholen en ziekenhuizen in de buurt. Daarom ben ik twee jaar geleden begonnen met de bouw van een waterput.”

Armoede ontvlucht
Innocent is zelf de armoede van zijn dorp ontvlucht toen hij nog maar een zestienjarige jongen was. “Ik wilde niet in armoede leven en besloot daarom weg te gaan uit mijn dorp. Ik wist niet waar ik precies naartoe wilde, alleen dat ik weg wou. Voordat ik wegging, wist ik niet waar ik terecht zou komen.”

Uiteindelijk is de bokser in Nederland terechtgekomen, waar hij een succesvolle bokscarrière is gestart. “Het heeft vijf jaar geduurd voordat ik in Nederland terechtkwam. Ik heb eerst een jaar in Amerika in een asielzoekerscentrum doorgebracht, waar ik de sport boksen heb leren kennen.”

Innocent

Innocent Anyanwu 

 

Earth ambassadeurInnocent is niet alleen begaan met de voorzieningen in zijn eigen dorp. Afgelopen week besloot hij Earth ambassadeur voor Earth Water en Earth Coffee te worden. Door het steunen van deze organisatie hoopt Innocent ook andere plekken aan sanitaire en watervoorzieningen te helpen.

 

 

 

Het bedrijf Earth Concepts zet zich in voor sanitaire en waterprojecten over de hele wereld. De totale winst die het bedrijf maakt met de verkoop van Earth Water en Earth Coffee wordt gedoneerd aan sanitaire- en waterprojecten. Tot nu heeft Earth Concepts 300.000 euro gedoneerd.

 

 

Ziekenhuis
Innocent is al bezig met andere projecten om zijn dorp een betere toekomst te bieden. “Nu de waterput af is, wil ik ook een ziekenhuis financieren in mijn geboortedorp. Het geld is nog niet rond, maar misschien leidt mijn Earth Ambassadeurschap tot nieuwe mogelijkheden.”

De bokser betaalde de waterput grotendeels uit eigen geld. “Ik financier de projecten van mijn eigen geld dat ik verdiend heb met boksen.”

 

Foto boven (cc): Water drinken van pomp, World Bank Photo

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief