Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Sfeerimpressie van het event met o.a. Bill Gates, data-professor Hans Rosling en host Sylvana Simons

[[{“fid”:”48702″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”attributes”:{“alt”:”Bill Gates fires up Dutch innovators”,”style”:”width: 581px; height: 327px;”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”},”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Bill Gates fires up LegBank and Landmapp”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Bill Gates fires up LegBank and Landmapp”},”type”:”media”}]]

Over The Power of Progress
Bill Gates was eind januari 2016 kort in Nederland en benieuwd naar de innovaties van jonge Nederlandse sociaal ondernemers in ontwikkelingslanden. OneWorld koos er twee uit die over hun initiatief in gesprek mochten met Bill Gates, voor een publiek van sociaal ondernemers en andere professionals uit de ontwikkelingssector en pers:
Merel Rumping liet zien hoe LegBank goede en betaalbare protheses bereikbaar maakt voor mensen in lagelonenlanden die een been missen. De technologie is simpel en helpt bij het wereldwijde tekort aan prothesemakers.
Thomas Vaassen toonde hoe zijn start-up Landmapp data verzamelt van landgebruik en landeigendom van kleine boeren in ontwikkelingslanden. Deze data helpen hen bij het beschermen van hun landrechten.
Bill Gates beloofde geen geld, maar gaf beide vernieuwers een zetje door hun uit te dagen hun doelen voor het komende jaar wat op te schalen en tips te geven hoe die doelen te bereiken.

Resultaten en partners
Het evenement kreeg veel media-aandacht in onder ander NOS 8 uur Journaal, RTL Z, BNR Nieuws Radio, NRC, Trouw en Linda. OneWorld organiseerde het event met de Nederlandse campagne van The World's Best News die tegelijktijd werd gelanceerd.
OneWorld blijft LegBank en Landmapp het hele jaar volgen.

Over de auteur

Programmamaker bij OneWorld. Oprichter van FoodGuerrilla en themakanaal OneWorld Water.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief