Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Amerika is een van de rijkste landen ter wereld. Toch leeft bijna een op de drie kinderen in armoede. Zij wonen in een huishouden met een inkomen onder de 60 procent van het gemiddelde nationale inkomen in 2008. Dit blijkt uit het rapport ‘Children of the Recession’ van UNICEF dat gaat over armoede onder kinderen in ontwikkelde landen.   

Door de economische crisis zijn de afgelopen jaren 1,7 miljoen arme kinderen bijgekomen. Dit is een stijging van twee procentpunt. In totaal wonen er 24,2 miljoen Amerikaanse kinderen in huishoudens die het niet breed hebben.

Het blijkt ook dat van alle nieuwe arme kinderen in de VS en Europa, een derde in Amerika woont. In achttien andere landen kregen kinderen het financieel juist beter, waaronder Chili, Polen, Australië, Slowakije en Zwitserland.

In Nederland is het aantal kinderen in armoede gestegen van 12,9 procent naar 13,9 procent. De stijging is het grootst in Griekenland: 17 en 20 procent. In Griekenland wonen percentueel gezien ook de meeste arme kinderen, meer dan 40 procent. 

Lees meer op de website van The Washington Post.

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief