Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

“Weet je wat ik pas echt lomp vond? Dat Boef zijn excuses ging aanbieden. Dat had hij niet moeten doen. Als je al twee keer hebt gezegd dat je bij je standpunt blijft, dat je vindt dat die dames eigenlijk hoeren zijn, dan moet je daarna ook geen excuses aanbieden. Maar ja, dan moet hij misschien van zijn manager, ik weet het niet”, zegt Jacob. En hij is sowieso te hard aangepakt. Alsof hij de eerste rapper is die het over hoeren heeft. In al die raps worden er gore dingen gezegd en daar staan ook al die dames in de club op te dansen en mee te zingen en shit. En nu zegt Boef even iets hardop en dan is hij de klos. Hij had zijn mening moeten rappen, dan was er niks aan de hand”.

Alsof hij de eerste rapper is die het over hoeren heeft

Aysel schiet Jacob te hulp. “En hij mag toch vinden dat het geen nette meiden zijn? Kijk, tuurlijk vind ik het fout dat hij heeft gezegd dat die meiden kechs zijn. Maar dat is zijn persoonlijke mening, toch? Ik vind ook dat een dame niet om halfacht in een korte rok buiten hoeft te zijn? Ik vind dat sletterig gedrag. Waarom mag ik dat zeggen en Boef niet?”

“Wat is daar sletterig aan? Hij is er zelf toch ook om halfacht? Misschien hebben die drie meiden die hem hebben geholpen wel een geweldige avond gehad, gewoon plezier gemaakt en dan zeg jij dat het sletten zijn. En wat als het drie uur was geweest? Waren het dan geen sletten geweest? Ik snap jullie echt niet. Jullie kennen die mensen niet eens en dan gaan jullie dat soort dingen zeggen. En als vrouw nog wel. Dat mannen nou zo denken..maar dat je als vrouw zoiets zegt, snap ik niet”. Vania is boos. “Ik ga ook weleens stappen met mijn vriendinnen en dat maakt mij nog geen slet. Boef weet dat hij duizenden volgers heeft van onze leeftijd en daarom moet hij gewoon het juiste voorbeeld geven”.

“Ik zeg niet dat jij een slet bent” zegt Aysel. “Ik vind het alleen niet netjes. En zo gaan mannen dan over je praten”.

“En ik moet dan thuisblijven omdat jongens zo over mij gaan praten? Vraagt Vania. “Laat hen maar thuisblijven, dan kan ik gerust plezier hebben zonder dat ik slet word genoemd. Maar ja, jij vindt dames die tot de ochtend gaan stappen ook fout dus het probleem ligt niet alleen bij de jongens”.

download-2

Over de auteur

Suna Floret woont in Rotterdam. Ze schreef onder andere columns voor het Algemeen Dagblad en werkt nu als fulltime docent op Het …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief