Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Wereldleiders falen in hun aanpak om de dodelijke ebola-epidemie in West-Afrika aan te pakken. Dat zegt Artsen zonder Grenzen op haar website. De medische hulporganisatie roept landen op om hun beschikbare civiele en militaire-medische middelen in te zetten om het dodelijke ebola-virus terug te dringen.

Strijd verliezen
‘De tijd van vergaderen en plannen is voorbij. Het is tijd voor actie. Elke dag dat er niets gedaan wordt, betekent meer doden en een verdere instorting van de getroffen maatschappijen,’ stelt Liu, de internationaal voorzitter van Artsen zonder Grenzen.

In plaats van doortastend te handelen, hebben landen alleen maar collectief toegekeken

Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de epidemie op 8 augustus bestempelde als een wereldwijde noodsituatie voor de volksgezondheid, lukt het wereldleiders volgens haar niet om de ernst van de dreiging in te schatten. ‘In plaats van doortastend te handelen, hebben landen daarna alleen maar collectief toegekeken,’ aldus Liu.

241 mensen genezen
Momenteel heeft van Artsen zonder Grenzen vijf ebolabehandelcentra in West-Afrika. Van de 1038 positief geteste patiënten heeft de organisatie tot nu toe 241 mensen genezen.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief