Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

De collectie van 0800-Cuentos bestaat uit 30 verhalen van Argentijnse schrijvers waaronder ‘Historia del pajarito remendado'(Het verhaal van het opgelapte vogeltje) van Gustavo Roldan en ‘Duende’ (geest) van Gloria Pampillo.

De Mexicaanse griep houdt flink huis in Argentinië. Begin deze week maakte de Argentijnse minister van volksgezondheid, Juan Manzur, nog bekend dat de teller van het aantal griepdoden op 163 stond, 63 meer dan een week daarvoor. In de hoofdstad Buenos Aires en in andere steden zijn plekken waar veel mensen bij elkaar samenkomen, zoals theaters, gesloten. Om het gebrek aan culturele uitjes op te vangen, hebben culturele centra in Cordoba en Rosario zelfs een culturele eerste hulp doos ontworpen.

 

Hoewel het fenomeen luisterboek in Argentinië nog niet zo populair is als in Nederland, loopt de verhalenhotline als een trein. Volgens de Argentijnse krant Clarín is het op piekuren moeilijk om erdoorheen te komen. Per telefoontje kunnen de kinderen dan ook maar één verhaal beluisteren. Voor de overige verhalen worden ze naar de website van het ministerie doorverwezen waar alle andere verhalen als mp3 te downloaden zijn.

 

 

De verhalenlijn is nog tot volgende week maandag open, dan gaan de kinderen weer naar school. Om de verloren lesdagen in te halen, moeten de kinderen in december waarschijnlijk dagen inleveren van hun zomervakantie.

verspreiding mexicaanse griep

 

Over de auteur

Marianne Wilschut is een Nederlandse journalist. Ze schrijft onder andere voor Trouw en OneWorld.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief