Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Terwijl er tien jaar geleden vrijwel niemand in India een mobieltje had, is het aantal mobiele telefoon gebruikers inmiddels opgelopen tot zo’n 300 miljoen. Het nieuwe systeem kan een uitkomst bieden voor analfabete boeren die hun goederen zonder bemoeienis van een tussenhandelaar willen verkopen. Ook zouden dorpelingen zonder computer via het spraakinternet informatie kunnen opzoeken over ziektes of preventie daarvan.

zelfs op een olifantSurfen op Voicenet is nagenoeg net zo makkelijk als surfen op het worldwideweb. Om van site te switchen moet de beller een toets indrukken, of een bepaald woord zeggen. Dit laatste is mogelijk door speciaal ontworpen ‘geluid transmissie’ software. Tapan Parik werkt met het IBM team aan het project en is heel enthousiast over het systeem. “Dit is de kans om een totaal nieuwe manier van internet te maken,” zegt hij.

Het gesproken web bestaat uit een groeiend netwerk van verschillende VoiceSites. En wie een dergelijke site wil opzetten, kan dit doen met behulp van speciale software, de zogenoemde VoiGen. Gedurende het proces waarin de site wordt samengesteld, wordt de beller stap voor stap begeleid door VoiGen. Hierbij worden eveneens de contactgegevens en andere belangrijke informatie opgenomen.

Zie voor meer informatie over het systeem de website van IBM

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief