Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Van 8 tot en met 10 oktober vindt het jaarlijkse Afrovibes Festival plaats. Het festival haalt opkomende en bekende Afrikaanse talenten naar Nederland, en staat in het teken van theater, dans en muziek. In Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven zijn verschillende voorstellingen te zien. Dit zijn de drie hoogtepunten die je volgens programmeur Katy Streek niet mag missen:

Zulutapes
“Afrovibes Festival gaat om een totaal beleving. Als je kiest voor een festivalroute word je aan de hand meegenomen langs de beste dans en theateroptredens. Als afsluiting hebben wij iedere avond een bijzonder muziekprogramma. Een echte aanrader is Zulutapes, een samenwerking tussen de Nederlandse rockband DeWolff, Zuid-Afrikaanse rapper Zuluboy, gitaar globetrotter Joep Pelt, saxofonist Thijs van Millingen (Mdungu) en Robert van Spanje op basgitaar.”

Bram Vermeulen
“Journalistiek en theater ontmoeten elkaar tijdens het gesprek tussen correspondent Bram Vermeulen, acteur Phillip Dikotla en schrijver Mike van Graan. In dit gesprek gaat Bram Vermeulen over het nieuwe Zuid-Afrika en het verhaal over de township Skierlik een jonge blanke boer het vuur opende en vier zwarte Zuid-Afrikanen vermoorde. Dit incident vormde de basis van het boek van Bram Vermeulen “Help, ik ben blank geworden”, een ontdekkingstocht door een land waarin niemand ontsnapt aan de stereotypen verbonden aan een huidskleur. En dus ook de schrijver niet.”

Time and Space
Afrovibes brengt voorstellingen uit Zuidelijk Afrika, met dit jaar werk uit Zuid-Afrika en Mozambique. Met trots presenteren wij de dans-muziekvoorstelling Time and Space: Marrabenta Solos, over de complexe geschiedenis van Mozambique verteld door de Marrabenta muziek, een mix van Portugese folk, Mozambikaanse ritmes en Westerse pop.”

6 vrijkaarten 
One World geeft 3 x 2 vrijkaarten weg voor The Marrabento solos op vrijdag 10 oktober. Wil je kans maken? Mail dan uiterlijk maandag 6 oktober je naam, achternaam en emailadres naar redactie@oneworld.nl. 

670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief