Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Hand van God
In Hand van God worden vijf gelovige topvoetballers geportretteerd o
p weg naar het WK. Ze komen allemaal uit verschillende landen maar spelen, of speelden allemaal in Nederland. Presentator Sander de Kramer bezoekt de spelers thuis, volgt ze op trainingskamp met de nationale ploeg en gaat met ze mee naar de kerk.
Wekelijks te zien op zondagavond, om 20.00, Nederland 3. Tot en met 6 juni.

kijkenzielKijken in de ziel: Toptrainers
De met de Nipkow bekroonde serie Kijken in de Ziel’ , krijgt een vervolg. Voetbalcoaches als Guus Hiddink, Foppe de Haan, Louis van Gaal en Bert van Marwijk vertellen openhartig over de finesses van hun vak. Hoe kun je spelers beter maken en wat zijn de grenzen aan de macht van een trainer? Zijn trainers tegelijk opvoeders, of zien ze spelers vooral als materiaal? En waarom kunnen Nederlanders eigenlijk zo slecht strafschoppen nemen?
Op dinsdag 25 mei en 1 juni en zondag 6 juni, om 21.20, op Nederland 2.

Wereldkampioen van Afrika
Dit programma geeft de reis van Jan Mulder en schrijver Abdelkader Benali weer, door zes Afrikaanse landen. Het tweetal wil proberen het continent Afrika te duiden vanuit het voetbal. Mulder en Benali reizen door Marokko, Mali, Ivoorkust, Nigeria, Mozambique en Zuid-Afrika.
Te zien op zaterdag 22, 29 mei en 5 juni en zondag 30 mei en 6 juni (compilatie), 20.15, Nederland 2.

jorisbron_ncrv
Foto: NCRV

 

Joris en de jonge helden van Zuid-AfrikaDe media staan bol van het nieuws over Zuid-Afrika maar in het tweeluik Joris en de jonge helden van Zuid-Afrika wil Joris Linssen een ander beeld laten zien. Hij volgt vijf kinderen uit de beruchte gangsterwijk Hanover Park bij Kaapstad. Joris stapt in het leven van drie meiden en twee jongens, die proberen uit de greep van de bendes te blijven, door zich bezig te houden met sport.
Op maandag 7 en woensdag 9 juni, om 19.25, Nederland 1. 

 

 

 

De Engelen van Oranje
In Nederland draait het niet alleen om de voetbalspelers zelf, ook de zogenaamde voetbalvrouwen spelen een belangrijke rol. In deze serie zetten vijf van deze vrouwen, waaronder Bouchra van Persie en Winonah de Jong, zich in voor het goede doel. Drie van hen reizen samen met presentator Art Rooijakkers naar Kenia om te werken aan een ‘SOS kinderdorp’. De andere twee gaan in Nederland aan de slag om fondsen te werven.
Elke woensdag vanaf 19 mei, 22.00, Net5. Tot en met 9 juni.

 

 

Paul Rosenmöller en het hart van Afrika
Rosenmöller zegt in een interview op onze website: “In de serie staan jongeren centraal. Straks op het WK zien we allemaal jonge succesvolle Afrikaanse voetballers, maar die droom is maar voor een enkeling weggelegd. Hoe zit het met de kansen van hun generatiegenoten, die niet het geluk hebben om in het eerste van Ajax te spelen?”
Was
tot en met 23 mei op televisie maar nog wel te zien via Uitzending Gemist.

 

 

Meer WK-wegwijzers:

www.zuidafrika2010.net  Een Nederlandse website met alle nieuwtjes en informatie over het WK op een rij.

www.roadto2010.nl De website van een journalistiek project, dat is opgezet naar aanleiding van het WK. Op de website staat nieuws en informatie en spelers en hun teams worden gevolgd.

http://www.oneworld.nl/Nieuws/Achtergrond/Dossiers/Dossier_Sport
Het dossier Sport op OneWorld, met alle laatste nieuwtjes over sport en ontwikkeling.

Een onderdeel van de nieuwswebsite van de BBC, die zich richt op het nieuws over het WK.

www.safa.net De officiële website van de South African Football Asociation.

http://twenty10soccerworldcup.wordpress.com/ Een website van de freelance journaliste Miriam Mannak, die verblijft in Kaapstad. De afgelopen jaren heeft zij zich met name gericht op hoe het land zich voorbereidt op het aankomende WK.

www.3ehelft.org  De derde helft ondersteunt sportprojecten in Zuid-Afrika, ook na het WK. Een initiatief van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief