Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Door op je favoriete YouTube-film te stemmen, kun jij ook meewerken aan deze campagne en geweld tegen vrouwen onder de aandacht brengen.

Elke dag weer zijn vele vrouwen slachtoffer van verschillende soorten geweld – van seksueel misbruik tot huiselijk geweld of sociaal-culturele discriminatie. Het merendeel van dit geweld wordt, als gevolg van schaamte of angst, niet bekend gemaakt. De Raad van Europa en de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden zijn betrokken bij een bewustwordingscampagne rondom dit probleem. YouTube heeft daarom, als onderdeel van deze campagne, de Action for Women competition opgezet.

De afgelopen maanden hebben aspirant-regisseurs en regisseuses hun korte film over geweld tegen en discriminatie van vrouwen kunnen uploaden op het Action for Women-kanaal. Een deskundige jury van internationale filmmakers heeft tien finalisten uitgekozen. Nu is het de beurt aan jullie!

De winnaar van deze Action for Women competitie wordt beloond met een speciale screening op het 67e Venice International Film Festival.

 

Bekijk hier een filmpje over de Action for Women competitie:

Bron: www.youtube.com
670

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief