Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Er komt geen gezamenlijke tv-uitzending, maar alle radiostations en tv-zenders besteden vanuit hun eigen programmering aandacht aan de ramp. Een belpanel met bekende Nederlanders zit voor actie 555 de hele dag klaar om giften in ontvangst te nemen.

Radio
Publieke en commerciële radiostations doen vandaag vanuit hun eigen programmering mee aan de actiedag. Marco Borsato trapte samen met Jan van Doggelaar van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) vanochtend af bij Radio 2. Ook Radio 538, 3FM Q Music, Sky Radio, Radio 4, Radio 5, BNR, Veronica, 100% NL en Radio 10 Gold staan vandaag volledig in het teken van Pakistan.
actie555logo2
Televisie
De publieke omroep heeft Nederland 2 vanaf 20.50 uur gereserveerd voor een thema-avond, die met Netwerk begint. Joost Karhof en Sophie Hilbrand presenteren de avond De commerciële zenders hebben vooral de vooravond vrijgemaakt. RTL plaatst Boulevard (18.30) speciaal in het teken van Pakistan. SBS 6 doet hetzelfde met Hart van Nederland (19.00 en 22.30) en Shownieuws (19.15 en 22.50).
 

Voor het laatste nieuws over de watersnood, kijk bij
Global Voices online

 

ActiesIn de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM zongen bekende Nederlandse artiesten vanochtend een cover van het nummer ‘Wake Up Everybody’ van John Legend. Het Nederlandse Hockeyteam speelt op 14 spetember een benefietwedstrijd tegen Pakistan. Bij Q Music kunnen luisteraars bieden om met hun favoriete dj naar een wereldstad te gaan om daar het lustrum van de radiozender te vieren.

 

 

 

 

 

 

 

Het NOS-jeugdjournaal is op zoek naar kinderen die vandaag iets doen om geld in te zamelen. Laat het de redactie weten en maak kans op een tv-optreden.

Wil je nog iets extra’s doen voor Pakistan? Leen dan jouw bedrijfs- of homepage uit aan Giro 555.Voordat bezoekers op je eigen pagina komen worden ze nog even herinnerd aan het belang van Actie 555.

 

Foto boven (cc) Samenwerkende Hulporganisaties

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief