Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Van 13 tot en met 16 juli kwamen wereldleiders, mensen uit het bedrijfsleven en de wereldwijde donorgemeenschap samen in Addis Abeba voor de derde Internationale Conferentie over Financiering voor Ontwikkeling. Daar werd onderhandeld over de inhoud en financiering van de nieuwe ontwikkelingsagenda na 2015 (opvolger van de millenniumdoelen, red.). Er werd dag en nacht onderhandeld door regeringsvertegenwoordigers en er waren ruim 200 ‘side events’ – kleinere bijeenkomsten tijdens de conferentie.

Een bijeenkomst zoals deze in Addis Abeba is ontzettend belangrijk, maar ook vermoeiend. Na vier dagen vertrek ik met gemengde gevoelens. Het bleef namelijk lang onduidelijk of er wel een slotverklaring uit de conferentie zou komen. Na dagen van onzekerheid, politiek gepingpong en overleggen over of er overlegd moest worden, kwam er toch een akkoord.

Uiteindelijk ben ik blij dat er een overeenkomst ligt, hoewel het volgens mij veel beter kon. Er is namelijk een gebrek aan commitment en uitvoeringsplannen. Maar goed, de eerste stap is gezet. Nu moeten we het ambitieniveau van de Europese Unie en de VN-lidstaten vergroten en ze aanzetten tot echte actie.

Hieronder een kijkje in de wandelgangen van de conferentie in Addis Abeba. 

 

FFD3 Addis Abeba fotoverslag Simone Filippini Cordaid: ICT-meisjesGeen mannen in pak of hippe jongens, maar frisse jonge vrouwen vormen hier in het conferentiecentrum het

ICT-support team.

FFD3 Addis Abeba fotoverslag Simone Filippini Cordaid: wandelgangenDe wandelgangen. Steeds gevuld met kleine groepjes mensen die met elkaar praten, met de thuisbasis bellen of de laatste stand van zaken doormailen.

FFD3 Addis Abeba fotoverslag Simone Filippini Cordaid: lastig kiezenSoms lastig kiezen waar je heen wil. Embarras de choix!

FFD3 Addis Abeba fotoverslag Simone Filippini Cordaid: aantekeningenMijn aantekeningen doornemen na een goed gesprek met Robert0 Ridolfi, directeur Duurzame Groei en Ontwikkeling bij de Europese Commissie.

FFD3 Addis Abeba fotoverslag Simone Filippini Cordaid: achteringangZo ziet de achteringang van één van de conferentiehotels eruit.

Meer weten over de conferentie in Addis Abeba? OneWorld's Eva Schram was erbij en deed verslag: 

 

 

Over de auteur

Simone Filippini is directeur van ontwikkelingsorganisatie Cordaid.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief