Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Dit hadden we eerder moeten doen. De telefoon pakken en onze abonnees bellen. Eindelijk een goed gesprek met onze lezers, vaak over wat jullie vinden van OneWorld, maar ook over jullie reizen (een lezer gaf onlangs training aan verloskundigen in Tanzania) of waar jullie je druk over maken in de wereld. Hieronder de meest gehoorde redenen om geen abonnement te nemen op OneWorld (en ons antwoord daarop). 

[tweet_embed]https://twitter.com/Reisbrigade/status/640999181419720704[/tweet_embed]

1. Ik kom er gewoon niet aan toe om het te lezen, dat vind ik zonde
Sommige lezers sparen een aantal nummers op voor tijdens de vakantie, een ander leest ‘m in de trein, weer een ander gaat er speciaal voor zitten op zaterdagochtend met een kop thee: ‘Daarna ben ik weer bijgepraat over wat er in de wereld gebeurt’. Andere lezers bekijken vooral de foto’s of laten zich inspireren tot een persoonlijk kunstwerk. Bovendien is een abonnement op OneWorld meer dan tien keer een magazine ontvangen. Je maakt deel uit van het grootste Nederlandse platform voor mensen die mondiaal denken en die groen doen. Mede dankzij jouw steun blijven we een podium voor jong journalistiek talent, kunnen we evenementen en debatten organiseren voor jonge Toekomstdenkers, bedenken we acties zoals Sta Droog, het Wormenhotel en de Pillow Fight, en hebben we de grootste vacaturebank van Nederland voor eerlijke banen

[tweet_embed]https://twitter.com/hansariens1/status/640538180522012672[/tweet_embed]

2. Ik word gek van al dat papier in huis
Speciaal voor liefhebbers van een 'clean desk', aanhangers van feng shui, lezers in het donker en mensen die simpelweg tegen papierverspilling zijn, hebben we een digitaal abonnement ontwikkeld. Een online boekenkast zonder poespas, met altijd de nieuwste editie bij de hand en toegang tot een complete jaargang. Ook met dit abonnement maak je deel uit van de OneWorld-familie en help je datajournalistiek, onderzoeksverhalen in Nederland en in Afrikaanse landen mogelijk te maken. 

[tweet_embed]https://twitter.com/MarliesN/status/640257454094319616[/tweet_embed]

3. Er is zo veel ellende in de wereld,  als ik daar elke maand over moet lezen, raak ik helemaal ontmoedigd
Begrijpelijk. Maar OneWorld laat juist zien wat mogelijke oplossingen zijn en biedt een podium voor mensen die daaraan werken. Lees in dit achtergrondverhaal meer over constructieve journalistiek, journalistiek die niet breekt, maar maakt. 

[tweet_embed]https://twitter.com/nvdben/status/639840752722423813[/tweet_embed]

4. Mijn interesse gaat uit naar onderwerp x en land y, en daar lees ik te weinig over in OneWorld
Elke maand maken we de keuze voor actuele onderwerpen uit de hele wereld die we vanuit de OneWorld-invalshoek belichten (zie reden 3). Ook willen we de lezer verrassen met bijzondere fotoreportages en een dosis Do-It-Yourself, van duurzame huisdieren tot panty’s en luiers. Maar in 68 pagina's kun je niet alle interesses van al onze lezers behandelen. Gelukkig vind je op onze website elke dag verse artikelen, blogs en opinie uit alle delen van de wereld. Via je abonnement op ons magazine steun je ook de site.

[tweet_embed]https://twitter.com/went1955/status/639694667836166144[/tweet_embed]

5. Ik lees OneWorld graag, maar ik heb er geen geld voor
Dat vinden we heel erg jammer. Vanwege de afbouw van de subsidie, vragen we voortaan een eerlijke prijs om de kosten te dekken. We kunnen natuurlijk niet in andermans portemonnee kijken. Wel kunnen we aanraden om een digitaal abonnement te nemen (15 euro) of je gratis te abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief via de mail met artikelen van de website. Ook kun je een abonnement delen met je buren of (klein)kinderen. Delen is immers het nieuwe hebben. 

[tweet_embed]https://twitter.com/heartincompany/status/640242197284192256[/tweet_embed]

6. Op mijn leeftijd is het niet meer de moeite om een abonnement te nemen
We hebben lezers van negentien, maar ook van negentig. Veel mensen hebben een achtergrond in ontwikkelingssamenwerking of zijn actief vrijwilliger. We zijn er trots op dat zo veel lezers ons al die jaren hebben gevolgd in alle trends die ontwikkelingshulp doormaakt. Van Derde Wereld naar Do-It-Yourself. Toch zonde om dat voortaan te moeten missen. Bovendien, veertig is het nieuwe dertig, zeventig het nieuwe zestig, vinden wij. 

7. Ik verhuis binnenkort naar het buitenland, voor (vrijwilligers)werk of om een lange reis te maken
Tja, onze lezers zijn nou eenmaal wereldburgers. Ook daarvoor bevelen we het digitale abonnement aan. Als je op een voor postbezorgers goed bereikbaar adres woont, kun je ook een abonnement nemen met bezorgingstoeslag. Die toeslag is 25 euro binnen Europa en 35 euro buiten Europa.  

[tweet_embed]https://twitter.com/TabithavdBerg/status/640222139866578947[/tweet_embed]

8. Ik moet er nog even over nadenken 
Begrijpelijk, we overvallen je misschien met ons verzoek. Maar laten we nogmaals benadrukken dat je er niet alleen een magazine krijgt, maar ook lid wordt van het grootste Nederlandse platform voor mondiale denkers en groene doeners. Als je je voor 12 september aanmeldt, hoef je geen magazine te missen. Rest de vraag: welk abonnement? Wij krijgen ook bijna keuzestress van alle mogelijkheden. Gaan we voor dat lekkere krat van Willem & Drees of nemen we een Feel Good-abonnement om onderzoeksjournalistiek te steunen? Tip: als je eigenlijk meerdere opties zou willen kiezen, kun je altijd nog een abonnement cadeau geven. 

Heb je een reden die niet in dit lijstje staat? Geef het aan in het reactieformulier. Bekijk hier de veelgestelde vragen over de overstap naar een betaald abonnement.

  [[{“fid”:”36878″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Neem een abonnement op OneWorld”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”title”:”Neem een abonnement op OneWorld”,”style”:”width: 581px; height: 72px;”,”class”:”file-default media-element”}}]]

Over de auteur

publicist

Leest en schrijft het liefst over Congo, Rwanda en Guinee, maar ook over mondiale trends, beeldvorming, feminisme en duurzame lifestyle.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief