Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Cycloon Phailin, die op 13 oktober de kusten van Oost-India bereikte, heeft opmerkelijk weinig slachtoffers gemaakt. Volgens de New York Times is de evacuatie van afgelopen weekend een van de grootste maar ook de meest succesvolle evacuatie uit de Indiase geschiedenis. In totaal waren er achthonderdduizend mensen in veiligheid gebracht en zijn er achttien doden gevallen.

Beter voorbereid
De cycloon toont aan dat  inwoners veel beter zijn voorbereid dan veertien jaar geleden, toen een vergelijkbare cycloon hetzelfde gebied teisterde en meer dan tienduizend Indiërs het leven kostte.

Verbeteringen
Het succes van de evacuatie is grotendeels te danken aan verbeterde  infrastructuur en communicatiemiddelen, stelt New York Times.

De New York Times stelt dat bijna een miljard Indiase inwoners een mobiele telefoon gebruiken tegenover veertig miljoen tien jaar geleden. Tegenwoordig beschikken zelfs de kleinste dorpjes over een televisie en de 24/7 nieuwszenders hebben constant verslag gedaan van de cycloon.

De Indiase overheid heeft zich dagenlang voorbereid op mogelijke calamiteiten op 13 oktober. Leger, luchtmacht en marine werden ingezet om te helpen bij reddingsacties en evacuaties, aldus A.K. Antony, de Indiase minister van Defensie.

Toekomst
De Golf van Bengalen wordt gezien als een van de meest kwetsbare regio’s voor klimaatverandering op de wereld. Het handelen tijdens cycloon Phailin is daarom een bemoedigend teken voor toekomstige rampen.

Lees meer op: NYTimes
Foto: Flickr

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief