Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

100% feel good viltproducten uit Mongolië bij esgii.nl

Handgemaakt, duurzaam en fair trade: webshop esgii.nl verkoopt prachtige sloffen en leuke hebbedingen van vilt. Elk item is gemaakt in Mongolië met zorg voor mens, dier en milieu. Een verrassend leuk cadeau met een goed verhaal, ideaal voor bijvoorbeeld Moederdag of Vaderdag!

 

Een nieuw gezicht
Sinds begin dit jaar wordt esgii gerund door vormgeefster Annelies Hendriks. Na jaren te hebben gewerkt als docent textiel vormgeving, heeft Annelies een nieuwe uitdaging gevonden als eigenaresse van de webshop. Haar passie voor vilt is ontstaan nadat ze zelf de techniek heeft geleerd en vilt op allerlei manieren heeft toegepast in haar eigen creaties.

 

Handgemaakte sloffen
De collectie van esgii biedt hoogkwalitatieve producten die hip en modern ogen en waarborgen tegelijkertijd de tijdloze kwaliteit van traditionele Mongoolse vilt- en borduurtechnieken. Webshop esgii heeft een ruime collectie handgemaakte sloffen met een uitstekende pasvorm voor dames en heren. De pantoffels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen tot en met maat 48. De geruwde suède zool voorkomt uitglijden en doordat de schapenwol goed ademt, heeft de drager geen last van zweetvoeten. De wol zorgt in de winter voor behaaglijk warme voeten, terwijl de ademende eigenschap in de zomer zorgt voor voldoende ventilatie. Dat maakt dat je de pantoffels het hele jaar door kunt dragen. De zool van de MIM (Made in Mongolia) sloffen, bestaande uit 2 delen waar de voet het meeste druk geeft, is praktisch en is zo gemaakt om de slof een “cool” uiterlijk te geven. Cadeautip: de button grey damesslof met lieve knoopjes voor Moederdag of de stoere stripy herenslof voor Vaderdag!

 

Goed verhaal
Esgii is het Mongoolse woord voor vilt, dat gemaakt wordt van schapenwol. Omdat vrijwel nergens ter wereld zoveel schapen leven als in Mongolië, is wol er ruim voorradig. Zo worden de traditionele Mongoolse tenten al eeuwenlang geïsoleerd met vilt. Webshop esgii importeert viltproducten uit Mongolië op basis van fair trade. De makers uit Mongolië, waar een derde van de bevolking onder de armoedegrens leeft, krijgen hiervoor geld om hun gezin te onderhouden. Hiermee wordt een kans geboden op een betere toekomst. 100% feel good dus!

 

Over esgii
Naast sloffen verkoopt esgii op dit moment kussens en leuke hebbedingen, zoals een perforated toilettas met geperste gaatjes in het vilt. Als nieuwe eigenaresse heeft Annelies Hendriks grootse plannen voor esgii. Het bedrijf heeft een goed verhaal en sterk bedrijfsconcept en zal zich binnenkort ook gaan richten op Duitsland. Binnenkort komt er een nieuwe herenslof “Sloping back” bij in twee kleurvarianten en dit najaar worden een aantal nieuwe modellen sloffen toegevoegd aan het assortiment met een leren zool in verschillende kleuren. Via een nieuwsbrief houdt esgii haar klanten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en speciale aanbiedingen.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief